Meteen naar de inhoud

Max Schwillens

Advocaat AI-verordening

Max Schwillens is als advocaat AI-verordening gespecialiseerd in innovatie en industrie 4.0 in het bijzonder. De AI-verordening brengt voor maakbedrijven veel uitdagingen in het leven: wanneer vormt uw AI een bijzonder (hoog) risico en wat zijn de nieuwe compliance regels voor uw AI? Laat u hierover adviseren door onze advocaat AI-verordening Max Schwillens. 

Juridisch advies over Artificial Intelligence (AI)

Max adviseert bedrijven over de juridische uitdagingen bij Artificial Intelligence (AI). Hij adviseert over Product Compliance, kwesties met de toezichthouder en Europese regelgeving. 

Voor zijn Nederlandse en internationale cliënten voert Max ook civiele procedures wanneer het belang van de zaak dat vergt. Hij voert deze procedures voor de Nederlandse rechtbanken en gerechtshoven. Wanneer er een spoedeisend belang bestaat bij een situatie, start Max ook kort geding procedures op bij de voorzieningenrechter.  Voor verzekeraars en verzekerden geeft Max ook second opinions af op het terrein van de productregelgeving.

Naast het civiele recht treedt Max ook op voor partijen die een geschil hebben met de toezichthouder, zoals bijvoorbeeld de ILT en de Inspectie SZW. Wanneer er een last onder dwangsom wordt opgelegd, boetes of een organisatie zelfs buiten bedrijf wordt gesteld, ondersteunt Max organisaties richting de toezichthoudende instantie. 

Cliënten waarderen Max om zijn secure manier van werken, enthousiaste houding en heldere communicatie.  

Max adviseert de spelers uit de maakindustrie. Van toeleverancier tot fabrikant en van distributeur tot afnemer. Max heeft een expertise opgebouwd in het opstellen en beoordelen van commerciële contracten en maakt partijen wegwijs in de (EU) productregelgeving. 

Door de komst van COVID-19 hebben zich uiteenlopende juridische ontwikkelingen voorgedaan. Denk aan het openbreken van commerciële contracten door deze onvoorziene omstandigheid, maar ook het adviseren van leveranciers over leveringsbeperkingen en ontwrichte duurovereenkomsten. Ook partijen die actief waren in producten, zoals mondmaskers, desinfectiemiddelen en (andere) persoonlijke beschermingsmiddelen heeft Max juridisch bijgestaan in compliance en civiele procedures. 

Binnen het team van maakindustrie advocaten volgt Max de juridische ontwikkelingen rondom COVID-19 op de voet.

Advocaat Max Schwillens spreekt Nederlands en Engels en heeft een goede basiskennis van de Duitse taal.

Nederlandse Orde van Advocaten 

Enthousiast

Energiek

Secuur