Meteen naar de inhoud

Advocaat voor elektrische en elektronische apparatuur

Als advocaat voor elektrische en elektronische apparatuur zijn wij als advocatenkantoor in Amsterdam gespecialiseerd in alle juridische zaken die met elektrische en elektronische apparatuur apparatuur verband houden. Denk aan het kijken of voldaan wordt aan de essentiële gezondheids- en veiligheidseisen, maar ook andere juridische eisen. Voldoet de documentatie bijvoorbeeld? Hoe moeten commerciële contracten worden ingericht? Wat moet ik doen als ik een zakelijk geschil heb met een toezichthouder, of met een concurrent of andere speler uit de markt?

Onze advocaten voor elektrische en elektronische apparatuur apparatuur hebben de kennis en expertise die u zoekt. Ons team Product Compliance & Liability werkt nauw samen met ons Team Commerciële Contracten & Litigation. Onze ervaren advocaten voor elektr(on)ische apparatuur kunnen u ontzorgen in ieder stadium waarin u verkeert, of dat nou gaat om markttoetreding en de productregelgeving, of het commerciële distributieproces daarachter. Bij MAAK Advocaten bent u aan het juiste adres.

Advocatenkantoor voor elektrische en elektronische apparatuur

Ons advocatenkantoor voor elektrische en elektronische apparatuur is hét kantoor over al uw vragen die gaan over elektrische en elektronische apparatuur. Ons advocatenkantoor voor elektrische en elektronische apparatuur focust op de sector maakindustrie en we werken met vele specialisten nauw samen. Denk aan verzekeraars, veiligheidsadviseurs, ontwerpers en technische specialisten. Ons advocatenkantoor is gevestigd in Amsterdam maar we treden op voor partijen door heel Nederland en daarbuiten. De specialisten voor elektr(on)ische apparatuur van MAAK advocaten helpen u graag verder of stellen hun netwerk ter beschikking.

Advies over CE-markering en elektrische en elektronische apparatuur

In deze bijdrage geven we u een eerste vrijblijvend advies over CE-markering en elektrische en elektronische apparatuur – vooral welke zaken allemaal een rol spelen bij elektrische en elektronische apparatuur. Er speelt vaker nog veel meer binnen uw organisatie, maar hier treft u alvast een overzicht aan van de zaken die regelmatig terugkomen.

Elektrische en elektronische apparatuur

Er is uiteenlopende regelgeving ter zake elektrische en elektronische apparatuur. Enige verwijzingen treft u onderstaand aan. Laat u goed adviseren door een advocaat voor elektrische en elektronische apparatuur welke regelgeving op uw product of situatie van toepassing is:

Elektromagnetische compatibiliteit (2014/30/EU)

Laagspanningsmateriaal (2014/35/EU)

Apparatuur en systemen gebruikt op explosiegevaarlijke plaatsen (2014/34/EU)

Radioapparatuur (2014/53/EU)

Beperking gebruik gevaarlijke stoffen in elektr(on)ische apparatuur (2011/65/EU)

Ecologisch ontwerp voor energiegerelateerde producten (2009/125/EG)

Geschil over elektrische en elektronische apparatuur

Heeft u een geschil over elektr(on)ische apparatuur met een andere partij, zoals een concurrent, contractspartij of toezichthouder? Laat u dan door de advocaten van het team Product Regulation & Compliance van ons advocatenkantoor in Amsterdam juridisch bijstaan. Of u nu een vordering wenst in te stellen of een verdediging wilt voeren tegen een claim, onze ervaren advocaten in Amsterdam hebben de kennis en expertise die u nodig heeft. Wij kennen de sector, hebben de ervaring en snappen ook hoe de andere kant tegen de zaak aan kan kijken. Een procedure over elektr(on)ische apparatuur kan bepaald complex zijn; laat u daarom tijdig adviseren door onze advocaten.

Discussie met de toezichthouder over elektr(on)ische apparatuur

Een discussie met de toezichthouder over elektr(on)ische apparatuur kan een complex en ondoorzichtig traject zijn voor uw organisatie. De consequenties van een discussie met de toezichthouder kan er ook toe leiden dat uw elektr(on)ische apparatuur niet in gebruik mag worden genomen, niet mag worden verhandeld of als onveilig wordt betiteld. Voor dit bestuursrechtelijke traject geldt; laat u goed door een advocaat adviseren en begeleiden om in een vroegtijdig stadium de juiste stappen voorwaarts te kunnen zetten. Op die manier voorkomt u een hoop ellende en kan mogelijk nog veel worden voorkomen of verholpen.

+31 (0)20 – 210 31 38
martin.kruger@maakadvocaten.nl

Martin Krüger

Martin Krüger

Martin Krüger is als advocaat / partner verbonden aan MAAK Advocaten. Martin focust zich op handelsrecht en productregelgeving (CE-markering). Voor bedrijven stelt Martin overeenkomsten op, adviseert hij over toepasselijke regelgeving en procedeert hij bij geschillen voor de civiele rechter.