Adriaan den Hertog

Advocaat internationaal recht

Dr. Adriaan den Hertog is als advocaat verbintenissenrecht en internationaal recht aan MAAK Advocaten verbonden op het gebied van nationale en internationale handelszaken, zoals nieuwe zakelijke samenwerkingen en handelsgeschillen. Dr. Adriaan den Hertog is na zijn rechtenstudie in 2020 gepromoveerd aan de Universiteit van München op het gebied van geschillenbeslechting in internationale handelszaken. Hierdoor geniet Adriaan een diepgewortelde expertise op het gebied van arbitrage en arbitragereglementen (NAI en DIS), alsmede een grondige kennis over de werkwijze en de procedure bij het Netherlands Commercial Court in Amsterdam. 

Dr. Adriaan den Hertog adviseert en begeleidt als advocaat verbintenissenrecht mede internationaal opererende ondernemingen die zaken doen met de DACH-landen. Adriaan is van Duits-Nederlandse afkomst en volledig Nederlands- en Duitstalig. Door zijn tweetaligheid en werkervaring in Duitsland kent hij de verschillen in cultuur en werkwijze tussen beide landen. Daardoor kan hij de belangen van cliënten optimaal behartigen in grensoverschrijdende zaken en geschillen met internationale aspecten. Door zijn analytische blik op een zaak, ziet hij waar de zaak scharniert en kiest hij snel positie voor zijn cliënten. Of dat nu gaat over complexe onderhandelingen, of een zakelijk geschil, Adriaan heeft een uitmuntende kennis van het verbintenissenrecht. Door legal counsels en bedrijfseigenaren wordt hij ook veelal ingezet als sparring partner voor de onderneming of adviseert hij actief over de strategisch te maken keuzes binnen een organisatie.

Dr. Adriaan den Hertog heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd voor het hoofdrechtsgebied Burgerlijk procesrecht (Litigation). Op grond van deze registratie is Adriaan verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

Adriaan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Burgerlijk recht (algemene praktijk)

Burgerlijk procesrecht – Litigation

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Oog voor detail

Ad rem

Schaatser