Meteen naar de inhoud

Renso van Wieringhen Borski

Advocaat ondernemingsrecht

Renso van Wieringhen Borski is beëdigd als advocaat in augustus 1997. Hij is als advocaat ondernemingsrecht gespecialiseerd in het (internationale) ondernemingsrecht en procesrecht (litigation).

Renso heeft ruime ervaring in de corporate advies en M&A praktijk en treedt regelmatig op als advocaat in corporate en commercial litigation zaken. Zijn deskundigheid in en buiten rechte maken hem tot een uitstekende sparring partner voor ondernemers en corporate counsels. 

Renso van Wieringhen Borski is een bedreven litigator in kort gedingen, bodem procedures en (internationale) arbitrages. Hij trad op in de enquêteprocedures voor de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam inzake e-Traction, Chinese Workers en het Slotervaartziekenhuis.

Renso heeft als ondernemingsrecht advocaat  een groot aantal (internationale) overnames en joint ventures begeleid, waaronder de verkoop van een prepaid card betaalinstelling, de participatie van een Franse multinational in haar Europese distributeur en diverse overnames voor een Duitse multinational in de maakindustrie. Voorts was Renso als advocaat betrokken bij de reorganisatie en verkoop van een Nederlandse scheepswerf van superjachten en trad hij met succes op tegen de belastingdienst.

Renso trad in rechte op voor een Europese lidstaat en voor een buitenlandse centrale bank. Ook verstrekte hij een legal opinion aan een buitenlands koningshuis. Internationaal heeft hij onder meer geadviseerd in procedures voor de High Court of Justice te Londen, de High Court of the Hong Kong Special Administrative Region en de Supreme Court of the State of New York.

Sinds de Y2K problematiek is Renso geïnteresseerd in het ICT recht en volgt hij de ontwikkelingen op de voet. Renso heeft een ruime ervaring in de ICT markt en in het bijzonder in de FinTech industrie, waar hij voor payment service providers diverse overnames heeft begeleid en procedures heeft gevoerd.

Nevenactiviteiten

  • – Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Proceon voor Protestants Christelijk Onderwijs in het Gooi en omgeving
  • – Voorzitter van de Raad van Advies van Danpoort International Abrasives BV
  • – Lid van diverse verenigingen, waaronder de Vereniging Corporate Litigation en de Nederlandse Vereniging van Procesrecht

 

Renso heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Burgerlijk recht (algemene praktijk)

Burgerlijk procesrecht – Arbitrage Beslag- en executierecht (Litigation)

Ondernemingsrecht – Beroepsaansprakelijkheid Bestuurdersaansprakelijkheid, Fusies en overnames Vennootschappen, Verenigingen en Stichtingen.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Hands on

Litigator

M&A Expert