Meteen naar de inhoud

Martin Krüger

Advocaat productregelgeving

Martin Krüger is partner en advocaat productregelgeving bij MAAK Advocaten.  Hij wordt door cliënten gezien als een analytische, tactische en toegankelijke advocaat. Martin werkt voor nationaal en internationaal opererende maakbedrijven, toezichthouders en overheidsinstanties. 

Door zijn jarenlange ervaring en passie voor de combinatie “Legal & Tech” is hij in staat om complexe productregelgeving te vertalen naar duidelijk te zetten stappen voor organisaties. Door zijn diepgewortelde kennis van Nederlandse en Europese productregelgeving, maakt Martin zijn cliënten wegwijs in de voortdurende in beweging zijnde normen en kaders. Martin wordt als specialist productregelgeving ook door advocaten van andere advocatenkantoren vaker betrokken bij kwesties over CE-markering en overnametrajecten in de maakindustrie. Martin adviseert dan met name over compliance, normeringen, documentatievraagstukken en productregelgeving.

Naast de advisering, procedeert Martin ook voor de civiele rechter en treedt hij op in boeteprocedures bij de Inspecties.  Martin geniet een sterke reputatie bij het voeren van spoedprocedures (kort geding) en bij het stroomlijnen van een mogelijke product recall. 

Martin is afkomstig uit Duitsland  afkomst (Heidelberg) en heeft een bijzondere interesse voor de zakelijke verhoudingen tussen Nederlandse bedrijven en organisaties uit de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland).  

Martin behartigt de belangen van maakbedrijven, zoals toeleveranciers, fabrikanten, distributeurs, resellers, adviseurs en ontwerpers. Daarnaast is hij voor enkele overheidsinstanties het vaste aanspreekpunt op productregelgeving. Martin heeft als advocaat productregelgeving in het bijzonder een diepgaande juridische kennis over CE-markering, REACH, de Machinerichtlijn en de Richtlijn Medische Hulpmiddelen

Martin is vaste spreker en ‘Safety Doctor’ op landelijke congressen over  productveiligheid en productregelgeving. Daarnaast verzorgt Martin lezingen en cursussen voor verzekeraars, veiligheidsadviseurs en collega-advocaten op het gebied van productregelgeving en CE-markering.

Martin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Burgerlijk recht (algemene praktijk)

– Burgerlijk procesrecht – Litigation

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Tactisch

Scherp  

Legal & Tech Expert