Maud van den Berg

Advocaat transportrecht

Maud van den Berg is verbonden aan MAAK Advocaten als advocaat aansprakelijkheidsrecht en transportrecht. Maud behartigt de belangen van Nederlandse en buitenlandse bedrijven bij het opstellen van commerciële overeenkomsten, het adviseren over aansprakelijkheden, kwesties met verzekeraars en ten slotte het procederen over handelsgeschillen. Dat doet Maud voor iedere rechtbank en ieder gerechtshof in Nederland. Maud  heeft daarnaast een bijzondere interesse voor het hippische recht vanwege haar grote affiniteit met paarden en de paardensport.

Als advocaat voor bedrijven staat Maud erom bekend dat ze snel schakelt, effectief is en meteen tot de kern van de zaak komt. Voor veel bedrijven is Maud de vaste sparring partner op het gebied van het monitoren van potentiële aansprakelijkheden en het op strategisch vlak adviseren over nieuwe structuren. Zij bedient daarbij alle spelers uit de maakindustrie, van toeleverancier tot fabrikant en van importeur tot distributeur, maar ook voor diverse internationaal opererende transportondernemingen.

Wanneer in de uitvoering van een overeenkomst of in een niet-contractuele setting schade optreedt, adviseert Maud over de juridische positie en de wijze waarop dat op de beste en snelste wijze een vervolg aan kan worden gegeven. Dit kan leiden tot onderhandelingen wanneer dat in het belang van de onderneming is, maar ook tot een procedure voor de civiele rechter wanneer het belang van de zaak dat vergt. Als advocaat bij een zakelijk geschil, zal Maud samen met u bekijken of een procedure de enige en juiste route is. Samen met uw bedrijf wordt een procedure opgestart, of wordt een verdediging voorbereid. Wanneer er een spoedeisend belang is bij uw zaak, zal Maud een kort geding opstarten met als doel snel resultaat te bewerkstelligen.

Met betrekking tot haar aansprakelijkheidszaken treedt Maud regelmatig op in ballonvaartzaken, waarin zaken als causaliteit en schadeomvang een belangrijke rol spelen. Maud heeft ten slotte van jongs af aan een sterke band gehad met paarden en heeft daarom ook een bijzondere interesse in het hippisch recht en de samenhangende aansprakelijkheids- en contractuele onderwerpen.

Maud spreekt vloeiend Nederlands en Engels en heeft een goede basiskennis van de Duitse taal.

+31 (0)20 – 210 31 38
maud.vandenberg@maakadvocaten.nl

Maud heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Burgerlijk recht (algemene praktijk)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Bevlogen

Snelle schakelaar

Zeiler