Ga naar de inhoud

Advocaat voor een second opinion

Wanneer moet u een second opinion aanvragen?

Bij MAAK Advocaten krijgen we vaak vragen van cliënten die een second opinion willen van toonaangevende deskundige advocaten in Amsterdam. Het kan zijn dat ze zekerheid willen dat wat ze geadviseerd hebben correct is of dat ze het idee hebben dat er iets niet klopt aan het juridische advies dat ze van andere Nederlandse advocaten hebben gekregen.

Rechtsbijstandverzekering: een zegen en een vloek?

Ook komen we vaak cliënten tegen die zich ongemakkelijk voelen bij de adviezen die ze van hun rechtsbijstandverzekering hebben gekregen. Vaak gaat het om verzekeringsmaatschappijen zoals:

 • ARAG
 • Allianz
 • AXA
 • Zurich Verzekeringsgroep
 • Aviva
 • AIG (American International Group)
 • Chubb
 • DAS
 • ABN AMRO (ARAG)
 • Interpolis (SAR)
 • ANWB (DAS)
 • KLAVER
 • OHRA
 • Univé (Univé Rechtshulp)
 • FBTO (SAR)
 • ING (DAS)
 • ROLAND (DE)
 • en anderen,

bieden deze diensten aan, maar het advies is niet altijd even goed. Daarom is het inwinnen van een second opinion cruciaal. Onze advocaten zijn u graag van dienst om uw rechtspositie te beoordelen en/of u te vertegenwoordigen in gerechtelijke procedures.

Is uw rechtsbijstandverzekeraar aan het bezuinigen?

U betaalt uw premies en verwacht juridische ondersteuning van hoge kwaliteit. Maar soms krijgt uw zaak niet de aandacht die het nodig heeft. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw rechtspositie.

Kunt u een klacht indienen tegen uw verzekeraar?

Elke verzekeringsmaatschappij in Nederland heeft een klachtenprocedure. Velen bieden hiervoor gestandaardiseerde digitale formulieren aan. Maar wat als dat je probleem niet oplost?

Mag je een second opinion aanvragen?

In Nederland bevatten polisvoorwaarden vaak het recht om een second opinion aan te vragen. En wat denk je? De verzekeringsmaatschappij vergoedt meestal de kosten.

Wie kiest de second opinion advocaat?

U. Als verzekerde heb je de vrijheid om een advocaat te kiezen voor een second opinion. Die advocaat onderhandelt dan rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij over het honorarium.

Waarom MAAK Advocaten voor uw second opinion?

Ons team van advocaten in Amsterdam heeft ruime ervaring in het geven van second opinions. Wij nemen elke zaak grondig onder de loep om ervoor te zorgen dat u het juridische advies krijgt dat u echt verdient.

Hoe werkt het second opinion proces?

Een second opinion proces bestaat uit de volgende stappen:

 1. Neem contact op met MAAK Advocaten: neem contact met ons op om het proces te starten.
 2. Evaluatie van de zaak: wij beoordelen uw situatie en juridische behoeften.
 3. Onderhandeling over honorarium: we nemen contact op met de verzekeringsmaatschappij om te onderhandelen over de vergoeding.
 4. Grondige beoordeling: onze experts nemen alle details van uw zaak door.
 5. Advies: we geven je een uitgebreide second opinion.

Wat mag je verwachten van onze second opinion?

We bieden je een evenwichtige, diepgaande beoordeling van je rechtszaak. We gaan door de administratieve rompslomp heen en bieden bruikbaar advies om je juridische status te verbeteren.

Moet u altijd de second opinion volgen?

Niet noodzakelijkerwijs. Een second opinion is waardevol vanwege het frisse perspectief. Toch is het essentieel om deze af te wegen tegen het oorspronkelijke advies en uw omstandigheden.

Wat als een second opinion de eerste bevestigt?

Dit kan geruststellend of verontrustend zijn, afhankelijk van je standpunt. Het kan de mening van de eerste advocaat bevestigen, of het kan je aanmoedigen om dieper te graven.

Conclusie

Het Nederlandse rechtssysteem kan complex zijn. Een second opinion van een advocaat is meer dan een recht; het is een slimme strategische zet. MAAK Advocaten is er om u die waardevolle second opinion te geven. Neem geen genoegen met minder; zorg ervoor dat uw zaak in goede handen is. Neem vandaag nog contact met ons op voor een uitgebreide, deskundige second opinion.

Neem contact op met ons Amsterdamse advocatenkantoor voor een second opinion

Als u vragen heeft of juridische hulp nodig heeft met betrekking tot een second opinion onder Nederlands recht, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons deskundige en toegewijde team van ons Amsterdamse advocatenkantoor. Onze advocaten zijn toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke juridische diensten en persoonlijke aandacht voor uw unieke behoeften. U kunt contact met ons opnemen via onze website, per e-mail of per telefoon. Onze vriendelijke en professionele medewerkers helpen je graag verder en plannen een afspraak met een van onze deskundige advocaten, bijvoorbeeld een procesadvocaat of contractadvocaat. We kijken uit naar de mogelijkheid om u te helpen door de complexiteit van het juridische landschap te navigeren en de best mogelijke resultaten voor uw zaak te bereiken.

Contactpersoon: Remko Roosjen | advocaat
Kantoornummer: +31 (0)20 – 210 31 38
remko.roosjen@maakadvocaten.nl

De inhoud van deze juridische blog is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en mag niet worden beschouwd als juridisch advies of als vervanging van professioneel juridisch advies. Hoewel we ernaar streven om de nauwkeurigheid en actualiteit van de gepresenteerde informatie te waarborgen, kunnen we de volledigheid of toepasbaarheid ervan op uw specifieke omstandigheden niet garanderen. We raden u aan om een gekwalificeerde advocaat te raadplegen voor advies over uw individuele juridische zaken. De inhoud van deze blog kan onderhevig zijn aan wijzigingen of updates zonder voorafgaande kennisgeving, en we wijzen elke verantwoordelijkheid af voor eventuele fouten of weglatingen in de verstrekte informatie.

Remko Roosjen

Remko Roosjen