Advocaat contractenrecht

Remko Roosjen

Remko Roosjen werkt sinds 2009 als advocaat contractenrecht en is mede-oprichter van MAAK Advocaten N.V. Remko adviseert en procedeert over allerlei soorten commerciële samenwerkingsverbanden.

Remko is een bevlogen advocaat die snel tot de kern komt en zaken praktisch benadert, steeds met het oog op dat wat voor de ondernemer het belangrijkst is. Wanneer een civiele procedure voor de rechter of conservatoire beslaglegging onvermijdelijk is, zal meteen actie worden ondernomen. Wanneer een schikking tot het meest optimale resultaat leidt, zal hij de onderhandeling voeren en zijn cliënten ontzorgen.

Een belangrijk deel van Remko’s werk gaat over het opstellen en beoordelen van commerciële contracten, bijvoorbeeld zakelijke samenwerkingsvormen (koopovereenkomsten, distributieovereenkomsten, franchisecontracten en agentuurovereenkomsten), NDA’s, LOI’s en algemene voorwaarden. Remko adviseert en procedeert ook bij geschillen tussen handelsondernemingen. Remko treedt daarbij op als procesadvocaat voor de Nederlandse rechtbanken, gerechtshoven of arbitrage-instituten.

De afgelopen periode heeft Remko zich verder gespecialiseerd op de sector maakindustrie en de juridische vragen die in de (producerende) keten van fabrikant tot eindgebruiker leven. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de contractuele kansen optimaal worden benut en risico’s op aansprakelijkheid beheersbaar worden gemaakt?  Remko heeft daarnaast een bijzondere interesse in vragen over CE-markering en de (uitleg van de) machinerichtlijn.

Nevenactiviteiten

Lid van de Vereniging voor Distributie, Franchise & Agentuur (DFA)
Lid van de Duits-Nederlandse Advocatenvereniging (DNRV)
Lid van de International Association of Young Lawyers (AIJA)
Lid van ORAM – Amsterdamse vereniging voor ondernemers
Lid van VEBAN- Netwerkvereniging Amsterdam-Noord
Spreker diverse seminars en landelijke congressen voor de maakindustrie.

Opleiding

  • Grotius Nationaal en Internationaal Contracteren, postdoctorale specialisatieopleiding (Universiteit Nijmegen)
  • Beroeps- en Stageopleiding Nederlandse Orde van Advocaten
  • Universiteit Helsinki, international School of Law
  • Universiteit van Tilburg, privaatrecht

Rechtsgebiedenregister

Remko Roosjen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk recht (algemene praktijk)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Talen

Nederlands, Duits en Engels

Wanneer u vragen heeft, kunt u Remko bereiken onder het volgende nummer en e-mailadres:

Neem contact op

Waarom opdrachtgevers kiezen voor MAAK

Wij helpen u graag bij het bereiken van succes. De advocaten van MAAK bieden full service op strategie. Door effectief de juridische mogelijkheden te zien  en te benutten zijn we onderscheidend. We werken met moderne software en volgen de actualiteiten op de voet. De passie voor het vak en de gedrevenheid steeds verder te innoveren maakt ons als ‘boutique firm’ vooruitstrevend. De grootte van ons kantoor en de niche van ons werkgebied (sector maakindustrie) stelt ons in staat hoogwaardig werk af te leveren. We hechten groot belang hechten aan een persoonlijke band met de mensen achter het bedrijf. We gaan voor duurzame relaties met onze opdrachtgevers. Ons eerste overleg is altijd vrijblijvend en vertrouwelijkheid is gewaarborgd. Telefonisch zijn we voor u van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur bereikbaar onder T: 020 210 31 38 en e-mails lezen we dagelijks (mail@maakadvocaten.nl). Vooraf een vraag insturen of een terugbelverzoek achterlaten? Dat kan via ons contactformulier.