MAAK Advocaten

Renso van Wieringhen Borski

Renso van Wieringhen Borski is beëdigd als advocaat in augustus 1997. Hij is gespecialiseerd in het (internationale) ondernemingsrecht en procesrecht (litigation). Hij heeft ruime ervaring in de corporate advies en M&A praktijk en treedt regelmatig op als advocaat in corporate en commercial litigation zaken. Zijn deskundigheid in en buiten rechte maken hem tot een uitstekende sparring partner voor ondernemers en corporate counsels.

Renso van Wieringhen Borski is een bedreven litigator in kort gedingen, bodem procedures en (internationale) arbitrages. Hij trad op in de enquêteprocedures voor de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam inzake e-Traction, Chinese Workers en het Slotervaartziekenhuis.

Hij heeft een groot aantal (internationale) overnames en joint ventures begeleid, waaronder de verkoop van een prepaid card betaalinstelling, de participatie van een Franse multinational in haar Europese distributeur en diverse overnames voor een Duitse multinational in de maakindustrie. Voorts was Renso als advocaat betrokken bij de reorganisatie en verkoop van een Nederlandse scheepswerf van superjachten en trad hij met succes op tegen de belastingdienst.

Renso trad in rechte op voor een Europese lidstaat en voor een buitenlandse centrale bank. Ook verstrekte hij een legal opinion aan een buitenlands koningshuis. Internationaal heeft hij onder meer geadviseerd in procedures voor de High Court of Justice te Londen, de High Court of the Hong Kong Special Administrative Region en de Supreme Court of the State of New York.

Sinds de Y2K problematiek is Renso geïnteresseerd in het ICT recht en volgt hij de ontwikkelingen op de voet. Renso heeft een ruime ervaring in de ICT markt en in het bijzonder in de FinTech industrie, waar hij voor payment service providers diverse overnames heeft begeleid en procedures heeft gevoerd.

Nevenactiviteiten

  • Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Proceon voor Protestants Christelijk Onderwijs in het Gooi en omgeving
  • Voorzitter van de Raad van Advies van Danpoort International Abrasives BV
  • Lid van diverse verenigingen, waaronder de Vereniging Corporate Litigation en de Nederlandse Vereniging van Procesrecht

Rechtsgebiedenregister

Renso van Wieringhen Borski heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht (arbitrage, beslag- en executierecht,  litigation)
  • Ondernemingsrecht (beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames, vennootschappen: verenigingen en stichtingen.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contactgegevens

Kantoor:  +31 20 210 31 38
Direct: +31 62 001 58 17
E-mail: renso.vanwieringhenborski@maakadvocaten.nl

Waarom opdrachtgevers kiezen voor MAAK

Wij helpen u graag bij het bereiken van succes. De advocaten van MAAK bieden full service op strategie. Door effectief de juridische mogelijkheden te zien  en te benutten zijn we onderscheidend. We werken met moderne software en volgen de actualiteiten op de voet. De passie voor het vak en de gedrevenheid steeds verder te innoveren maken ons als ‘boutique firm’ vooruitstrevend. De grootte van ons kantoor en de niche van ons werkgebied (sector maakindustrie) stelt ons in staat hoogwaardig werk af te leveren. We hechten groot belang hechten aan een persoonlijke band met de mensen achter het bedrijf. We gaan voor duurzame relaties met onze opdrachtgevers. Ons eerste overleg is altijd vrijblijvend en vertrouwelijkheid is gewaarborgd. Telefonisch zijn we voor u van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur bereikbaar onder T: 020 210 31 38 en e-mails lezen we dagelijks (mail@maakadvocaten.nl). Vooraf een vraag insturen of een terugbelverzoek achterlaten? Dat kan via ons contactformulier.