Meteen naar de inhoud

Bente van Doorn

Advocaat

Bente van Doorn is (proces)advocaat en gespecialiseerd op het gebied van het contractenrecht, het aansprakelijkheidsrecht en het internationaal privaatrecht. Bente adviseert en procedeert voor (internationale) ondernemingen in verschillende sectoren binnen de maakindustrie, waaronder de elektronica, de bouw, de retail en de creatieve industrie. 

Bente heeft ruime ervaring in nationale en internationale commerciële (handels)geschillen. Die geschillen kunnen gaan over een overeenkomst, productaansprakelijkheid of andere (professionele) aansprakelijkheden.

Als procesadvocaat voert Bente gerechtelijke procedures bij alle (civiele) rechters in Nederland. Daarnaast staat Bente onderneming bij als arbitrage advocaat voor diverse arbitrage-instituten, zoals het NAI of de Raad van Arbitrage in bouwgeschillen.

Voordat Bente werkzaam was in de advocatuur, heeft zij als in-house counsel gewerkt bij verschillende ondernemingen. Door deze ervaring weet Bente het belang van een advocaat die ontzorgt en duidelijkheid verschaft. Bente fungeert dan ook graag als (een makkelijk benaderbare) sparringpartner, zodat ondernemers zich weer kunnen richten op wat zij het liefst doen: ondernemen.

Handelsgeschillen en Procedures
Commercieel Contractenrecht

Bente heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Burgerlijk procesrecht
– Arbitrage
– Beslag- en executierecht
– Litigation
Verbintenissenrecht
– Agentuur en distributie

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.