Meteen naar de inhoud

Inkoopcontract

Onze advocaten contractenrecht helpen u graag verder bij het opstellen of beoordelen van een inkoopcontract. Samen met u bekijken we welke zaken goed gedekt moeten zijn in een contractuele afspraak en zullen we u wijzen op de kansen en risico’s bij een inkoopovereenkomst. Uiteindelijk moet een afspraak goed op papier zijn, maar is het ook belangrijk dat uw voorwaarden de andere partij niet dusdanig afschrikken.

MAAK Advocaten heeft een grote expertise in het opstellen van nationale en internationale afspraken, zoals een inkoopovereenkomst. We helpen u graag verder en schakelen snel. Bij een inkoopcontract is het met name goed van belang welke afspraken met de niet-Europese fabrikant worden gemaakt, bijvoorbeeld over de producteigenschappen en aansprakelijkheid en hoe u bij een handelsgeschil samen tot een oplossing komt.

OPSTELLEN VAN EEN inkoopcontract

U gaat zaken doen met een Nederlandse of niet-Europese fabrikant. Het opstellen van een inkoopcontract komt dan in beeld. Het opstellen van een inkoopcontract is maatwerk en belangrijk dat u hier goed naar kijkt. Onze advocaten contractenrecht kennen de belangrijkste punten waar u aan moet denken en zullen u stapsgewijs begeleiden. Ook voeren we namens u de onderhandelingen met de partij waar u inkoopt. Belangrijke bepalingen zien onder meer op de levertermijnen, eventuele niet-nakomingen van het contract en de gevolgen daarvan en het verstrekken van garanties en andere zekerheden. Het thema aansprakelijkheid zal hier ook uitvoerig bij aan bod komen.

OPZEGGEN VAN EEN inkoopcontract

Wanneer een inkoopcontract op enig moment niet meer interessant is, ligt het voor de hand dat deze wordt opgezegd. Dit kan natuurlijk door zowel de verkoper als de koper worden gedaan. Heeft u een overeenkomst voor onbepaalde tijd gesloten en heeft u een samenwerking dat gericht is op een voortdurende prestatie (u sluit dan voor een bepaalde termijn inkoopcontracten met uw handelspartij), dan zijn deze in de regel opzegbaar. Houd u wel rekening met de contractuele opzegtermijnen. Ontbreken die, laat u dan goed door een advocaat informeren over de opzegging van het inkoopcontract. Onder omstandigheden moet daarvoor namelijk een zwaarwegende grond bestaan, moet er een lange(re) opzegtermijn in acht worden genomen, of moet er zelfs een extra vergoeding worden betaald. Hierover is veel rechtspraak en onze advocaten contractenrecht volgen deze ontwikkelingen op de voet.

ADVOCATEN GESPECIALISEERD IN inkoopcontracten

Wilt u meer weten over het professionaliseren van uw bedrijf met goede contracten of heeft u ondersteuning nodig bij het uitonderhandelen van een nieuwe overeenkomst? Onze advocaten gespecialiseerd in inkoopcontracten staan voor u klaar. Ook wanneer uw sales team snel goede instructies wilt ontvangen over de belangrijkste valkuilen bij het contracteren, komen we bij u langs en helpen we uw team verder op weg. Dat doen we al vele jaren voor uiteenlopende bedrijven. Neem dan contact op met Remko Roosjen of met een van onze andere advocaten in Amsterdam.

T:  +31 (0)20 – 210 31 38
E: mail@maakadvocaten.nl
Contactpersoon: Remko Roosjen | Advocaat inkoopcontracten