Ga naar de inhoud

Reorganisatie

Wanneer een reorganisatie opspeelt, is een aantal zaken van belang. Niet alleen moet worden gelet op de bedrijfseconomische omstandigheden, maar er zullen knopen moeten worden doorgehakt voor wat betreft het personeel. Het spanningsveld tussen de regels, ieders wensen en het belang van de onderneming zullen met elkaar conflicteren. Wanneer dat voorligt, is het zaak dat u zich laat bijstaan door een advocaat ondernemingsrecht.

Wat is een reorganisatie?

Bij een reorganisatie wordt een doelbewuste verandering in een organisatie, zoals een BV of een NV, doorgevoerd. De structuur wordt gewijzigd en mogelijk worden bedrijfsonderdelen opgesplitst of samengevoegd. Het bezuinigen op kosten is vaak het voornaamste doel van een reorganisatie.

Reorganisatie door een een advocaat

Door interne of externe kwestie kan een onderneming gedwongen worden om de structuur te wijzigen of op een andere manier het roer om te gooien. Het bestuur is vaak het orgaan binnen de onderneming die hier de eerste voorzet toe doet, of moet doen. Wanneer het doel van de onderneming wijzigt, is een reorganisatie vaak het directe gevolg. Dat kan zijn doordat nieuwe kansen in de markt worden verkend en de focus wordt verlegd. Ook kan het economisch tij tegen zitten, waardoor gesneden moet worden in de kosten de reorganisatie door een advocaat kan u dan helpen om snel te zien waar een efficiëntieslag te halen valt en hoe dit moet worden aangepakt. Onze advocaten ondernemingsrecht werken nauw samen met arbeidsrecht advocaten die wij extern inschakelen. Afhankelijk van de reorganisatie die voorligt, zetten wij de juiste advocaat binnen ons netwerk in om samen met ons een geslaagde reorganisatie te realiseren.

Advocatenkantoor gespecialiseerd in reorganisaties

Onze team van advocaten adviseert en begeleidt betrokken partijen bij een reorganisatie. We werken samen met advocaten arbeidsrecht voor de ontslagvraagstukken en kijken strategisch met de onderneming om deze zo goed mogelijk uit deze onrustige tijd te laten komen.

Het informeren van personeel over de reorganisatie en het beëindigen van dienstverbanden en het inzichtelijk krijgen van de financiële en sociale consequenties zijn vervolgens belangrijk.

Wilt u meer weten, neemt u dan contract met ons op.

T:  +31 (0)20 – 210 31 38
E: mail@maakadvocaten.nl