Inhoudsopgave
Onbetaalde facturen zijn een veelvoorkomend probleem, ondanks het feit dat Nederlandse klanten bekend staan als een van de betere betalers in Europa. Met de juiste maatregelen en ondersteuning van ervaren incassospecialisten kan het innen van schulden een succesvol proces zijn. Als het gaat om het innen van schulden, staat de wet niet toe dat schuldeisers optreden namens schuldenaren bij het innen van wat verschuldigd is van derden; schuldeisers kunnen echter wel vorderingen op deze derden afdwingen door middel van derdenbeslag (ook bekend als conservatoir beslag) met inbegrip van roerende goederen die voor hen worden gehouden door deze derden.
Ons advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam, heeft een sterke reputatie op het gebied van incassodiensten. Ons ervaren en toegewijde team van advocaten en incassospecialisten heeft uitgebreide kennis van en ervaring met B2B-incasso. Met een hoofdkantoor in Amsterdam en een internationaal team voor incasso kunnen we helpen met incasso in het hele land, waarbij we taalbarrières en culturele barrières overwinnen die zich kunnen voordoen bij grensoverschrijdende incassozaken. Onze advocaat, Remko Roosjen, zal meer uitleggen over de incasso.
Incasso-advocaten
Facturen hebben meestal een betalingstermijn van 30 dagen. Als uw debiteur niet betaalt, kunnen onze advocaten u adviseren en begeleiden bij het juridische proces voor incasso, bijvoorbeeld bij het schrijven van een sommatiebrief. Ons team van incasso-advocaten werkt in overleg met u om ervoor te zorgen dat uw zaak effectief en efficiënt wordt behandeld.
De faillissementsaanvraag
De faillissementsaanvraag is een populaire procedure voor schuldinvordering, omdat het vaak leidt tot succesvolle schuldinvorderingen. Het doel van de faillissementsaanvraag is niet om de schuldenaar failliet te laten verklaren, maar om hem onder druk te zetten om zijn schulden te betalen. Omdat er meer op het spel staat voor debiteuren, zullen zij eerder geneigd zijn om hun schuldeisers te betalen om te voorkomen dat zij failliet worden verklaard.
Civiele procedures
Civiele procedures worden vaak gebruikt in zwaar betwiste zaken. Als u een civiele procedure start tegen uw debiteur, moet hij naar de rechtbank komen om zijn kant van het verhaal te vertellen. Beide partijen moeten bewijs leveren om hun vorderingen te ondersteunen en in de meeste gevallen zal de rechter beide partijen aanmoedigen om tot een schikking te komen. Een civiele procedure kan zes tot twaalf maanden duren, of zelfs twee jaar voor meer gecompliceerde zaken. Nadat er een vonnis is bereikt, kan er hoger beroep worden aangetekend, waardoor de zaak nog langer duurt.
Kort geding
Voor eenvoudige en licht betwiste geldvorderingen kan een kort geding binnen een beperkte tijd een uitspraak opleveren. De vordering wordt voorgelegd aan de rechtbank en er wordt sneller een uitspraak gedaan dan bij een civiele procedure. Deze optie is echter alleen van toepassing op eenvoudige geldvorderingen.
Beslag op vermogen
Als een schuldenaar niet betaalt, kunnen onze advocaten beslag laten leggen door de rechtbank. Deze maatregel is een laatste redmiddel en is van toepassing op geldvorderingen op het vermogen van de schuldenaar, zoals bankrekeningen en onroerend goed. De schuldenaar kan zijn geld niet langer uitgeven en wordt onder druk gezet om het uitstaande bedrag te betalen.
Veelgestelde vragen
V: Wat is de betalingstermijn voor facturen?
A: Facturen hebben standaard een betalingstermijn van 30 dagen.
V: Hoe kan ik een onbetaalde factuur innen?
A: Met de hulp van onze incassospecialisten en advocaten kun je je onbetaalde factuur effectief innen via verschillende juridische procedures, zoals de faillissementsaanvraag of een civiele procedure.
V: Wat is de faillissementsaanvraag?
A: De faillissementsaanvraag is een populaire procedure voor schuldinvordering die tot doel heeft de debiteur onder druk te zetten om zijn schulden te betalen door te voorkomen dat hij failliet wordt verklaard.
Neem contact op
Wilt u juridische hulp van een incasso-advocaat? Heeft u een Nederlandse debiteur? Neem dan contact op met onze incasso-advocaten. Ons advocatenkantoor in Amsterdam heeft de ervaring die u nodig heeft als het gaat om incasso.
Contactpersoon: Remko Roosjen | incasso advocaat in Nederland
+31 (0)20 – 210 31 38
remko.roosjen@maakadvocaten.nl