Meteen naar de inhoud

Parttime advocaat of ervaren jurist


commerciële praktijk

Vacature parttime advocaat of jurist

Wie zoeken wij?


Bij MAAK advocaten staat ontwikkeling en begeleiding van medewerkers centraal. We hebben specifieke HappyMe gesprekken om de persoonlijke ontwikkeling van collega’s te bespreken en gezamenlijk doelen vast te leggen. Ook werken we samen met een externe coach voor vraagstukken rondom persoonlijke ontwikkeling.

Door de groei van het kantoor zijn we op zoek naar een nieuwe MAAKer die in zijn/haar rol specifiek de focus legt op interne begeleiding, de inhoudelijke ontwikkeling en groei van onze juridische collega’s. 
Je brengt je collega’s inhoudelijk op een hoger niveau en bewaakt de inhoudelijke kwaliteit.

Wat jij binnen MAAK kan verwachten van deze rol:

 • De invulling…
  In deze rol ligt de nadruk minder op het beheren van dossiers en externe klanten, maar jouw ‘klanten’ zijn jouw collega’s. Doel hiervan is dat de nodige tijd en ruimte voor de interne begeleiding ontstaat en wordt voorkomen dat de dagelijkse werkzaamheden in dossiers een goede begeleiding in de weg staan.

 • Advocaat of ervaren jurist…
  In deze rol is het daarom niet vereist om (nog) advocaat te zijn, maar dat is uiteraard niet uitgesloten. Uiteraard is er ook ruimte voor het behandelen van zaken en voeren van procedures, mocht jij dat willen.

 • Combinatie contractenrecht en support op litigation…
  We zoeken een MAAKer met minimaal 6 jaar werkervaring als advocaat / jurist specifiek op het gebied van de commerciële handelspraktijk.

Dit ga je
Doen

Begeleiding en ontwikkeling:

 • Je krijgt de verantwoordelijk voor de interne opleiding van de juristen binnen MAAK. Denk hierbij aan het zelfstandig plannen en structureren van het opleidings- en begeleidingsplan voor collega’s.
 • Je maakt deel uit van het team en je begeleid nieuwe collega’s bij het opstellen en beoordelen van nationale en internationale commerciële contracten of het voeren van geschillen.
 • Je neemt deel aan het wekelijks teamoverleg waar jij je kennis kunt overbrengen, bereidt jurisprudentiebesprekingen voor en geeft met collega’s presentaties op landelijke congressen.
 • Je bent een sparringpartner voor de meer ervaren medewerkers.
 • Naast de begeleiding worden de overige werkzaamheden in overleg ingevuld.
 
Juridisch inhoudelijk:

Jij ondersteunt en begeleidt collega’s bij het adviseren van nationaal en internationaal opererende MAAKbedrijven over het Nederlandse contractenrecht en aanverwante (EU) regelgeving. Denk aan het opstellen en beoordelen van nationale en internationale commerciële contracten, het voeren van onderhandelingen voor cliënten, het adviseren van cliënten over nieuwe juridische en marktontwikkelingen en het overleggen met toezichthouders.

Voorbeelden uit de praktijk in deze rol zijn het opzetten van een (internationaal) distributiestelsel voor e-bikes, het opstellen van contracten voor de import naar de EER / export buiten de EER van producten of het behandelen van commerciële geschillen van klanten. Bij affiniteit met productregelgeving / Product Compliance bestaat ook de mogelijkheid in deze praktijkgroep mee te werken bij bijv. advisering over Product Compliance vraagstukken, het begeleiden van een Product Recall of geschillen met (Europese) toezichthouders.

 

 

Wat bieden we je?

 
 • Parttime functie vanaf 24 uur per week, met de optie jouw agenda flexibel in te delen. 
 • Een salaris vanaf € 5.850 tot € 7.000 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week plus vakantiegeld.
 • Een lucratieve bonusregeling door een positieve bijdrage te leveren aan MAAK, een persoonlijke groei door te maken en cliënten te ontzorgen.
 • Een Macbook en iPhone om mee te werken en een vergoeding voor het inrichten van je thuiswerkplek.
 • Deelname aan spraakmakende events zoals jaarcongressen, cursussen, de jaarlijkse skitrip, het MAAK padeltoernooi, de domibo en externe (client) events. 
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur per week, met de mogelijkheid om extra dagen op te bouwen.
 • Een persoonlijk groeiplan en ontwikkelingsbudget van € 500 per jaar.
 • De mogelijkheid voor een halfjaarlijkse coach-sessie met onze externe coach.
 • Prachtige werkplek aan het IJ, waar dagelijks een lekkere lunch op het menu staat. 

WAT JOU DE IDEALE KANDIDAAT MAAKT?


Bij MAAK heerst een open werksfeer, waarbij je zowel individueel als in teamverband aan zaken werkt. Recent hebben we onze visie, missie en kernwaarden vormgegeven. En wat blijkt? We hebben een team van nieuwsgierige, betrokken en klantgerichte mensen. We zijn allemaal verschillend, maar verbonden door onze missie om complexe juridische vraagstukken tot praktische oplossingen te brengen. 

Jij bent de ideale MAAKER voor deze functie als je:

 • Betrokken bent…
  bij het team, het reilen en zeilen van de organisatie en de cliënten. MAAKERS nemen initiatieven, verantwoordelijkheid en zijn oplossingsgericht.
 • Open en constructief bent…
  omdat jij communiceert en feedback geeft op een manier die het team verder helpt.
 • Evaring en kennis wil overbrengen…
  jouw kennis overbrengen op collega’s en een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling.
 • Nieuwsgierig bent…
  naar de ontwikkelingen in het recht, uitdagingen van collega’s en onze cliënten en naar jouw persoonlijke groei.
 • Klantgericht bent…
  omdat je denkt vanuit de behoefte van de cliënt, waarbij de cliënt in deze functie ook je collega kan zijn: praktisch, commercieel en to-the-point. Je levert bruikbare ondersteuning waarmee direct aan de slag kan worden gegaan.  
   
Commercial attorney in the Netherlands

Enthousiast?

Dat begrijpen wij volkomen, wij ook! We ontvangen graag je cv en een korte introductie via onderstaande button. Binnen een week ontvang je van ons een reactie. 

De procedure bestaat uit twee gesprekken, waarbij je met MAAKERS uit het team en de founders spreekt. Hierdoor krijg je een goed beeld van de organisatie, het team en de werkzaamheden. Zien we het helemaal zitten met elkaar na het tweede gesprek, ontvang je van ons een aanbieding!

Aarzel niet! 

Als je denkt dat je hebt wat nodig is, maar niet aan alle bovenstaande punten voldoet, neem dan toch contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te kijken of je een goede match kunt zijn.

 

Bekijk hier onze andere vacatures!