Meteen naar de inhoud

Remko Roosjen

Advocaat Commercial Law

Remko is als advocaat & partner Commercial Law gespecialiseerd in het adviseren en procederen voor nationaal en internationaal opererende ondernemingen, overheidsinstanties en adviseurs uit de maakindustrie. Remko geeft leiding aan de (internationale) commerciële handels- en procespraktijk van MAAK. 

Een belangrijk deel van Remko’s werk is het beoordelen het opstellen van diverse soorten commerciële contracten, zoals complexe samenwerkingsovereenkomsten, distributiecontracten en agentuurovereenkomsten, franchiseovereenkomsten, productiecontracten, SLA’s en andere industriële contracten.

Daarnaast ondersteunt Remko bedrijven bij het beslechten van contractuele en niet-contractuele geschillen. Hierbij speelt ook het incasseren van geldvorderingen en het leggen van beslag. Remko treedt op voor alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland, de NCC (Netherlands Commercial Court), arbitrage-instituten en zaken bij toezichthouders, zoals de NVWA, ILT of Arbeidsinspectie. 

Zijn specialisme bestaat verder uit productaansprakelijkheid, (EU) product compliance en ESG gerelateerde zaken. Als Legal Expert is Remko ook verbonden aan het gerenommeerde “Green Accelerator Programma”, een exclusief platform op uitnodiging voor bedrijven, vooruitstrevende managers, ondernemers, investeerders en start-ups die werken aan oplossingen voor klimaatverandering.

  • Grotius Specialisatieopleiding Nationaal & Internationaal Contracteren
  • Beroepsopleiding Nederlandse Orde van Advocaten
  • Universiteit van Tilburg (LLM privaatrecht)
  • Universiteit Helsinki, Finland (internationaal recht)
  • Vereniging voor Distributie, Franchise en Agentuur
  • Duits-Nederlandse Advocatenvereniging
  • The Green Accelerator

Remko Roosjen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Burgerlijk recht (algemene praktijk)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Oplossingsgericht

Creatief

Responsief