Meteen naar de inhoud

Ons advocatenkantoor in Amsterdam biedt full-service juridische ondersteuning op de strategische uitdagingen van bedrijven in de maakindustrie. Onze ervaren advocaten genieten een sterke reputatie op het gebied van procesrecht, contractenrecht, (EU) product compliance, aansprakelijkheidsrecht, verbintenissenrecht, incasso, ondernemingsrecht en transportrecht. Op deze terreinen wordt MAAK Advocaten gezien als hét specialistische advocatenkantoor voor de industrie. Door onze sectorgerichte benadering kennen we de juridische uitdagingen van de spelers binnen de supplychain. Dit stelt ons in staat om adequaat in te springen op nieuwe (Europese) regelgeving en onze cliënten direct verder te helpen. Binnen onze vakgebieden genieten wij een jarenlange ervaring.

Blogs

bodemprocedure
Bodemprocedure

Een bodemprocedure is binnen het Nederlandse procesrecht een reguliere, uitgebreide juridische procedure bij de rechtbank in vergelijking met een versnelde procedure, zoals een kort geding. Een

Lees meer...
beëindigen van een overeenkomst
Beëindigen van een overeenkomst

Bij het aangaan van commerciële overeenkomsten kunnen situaties ontstaan waarin partijen hun verplichtingen willen stopzetten. Een commerciële overeenkomst hoeft ook niet voor een oneindige termijn

Lees meer...

Procesrecht

De advocaten van MAAK genieten een sterke reputatie om als procesadvocaat uw belangen te behartigen. Of u nu een procedure opstart, of zich tegen een claim moet verdedigen. Wij hebben de kennis en expertise om zowel in civiele procedures bij de rechter, mediation als arbitrage uw belang te beschermen.

Contractenrecht

Of u nu een contract wil laten opstellen, een vraag heeft over de inhoud van een contract, of een contract wil beëindigen. De contractenrecht advocaten van MAAK kunnen u in iedere fase ondersteunen. Ook wanneer u een contractrechtelijk geschil heeft met uw contractspartner

Incasso

Wilt u een vordering incasseren, of wordt u geconfronteerd met een incasso die onterecht is? De advocaten van MAAK kunnen u hierbij adviseren en de incassomaatregelen met u bespreken, zoals het opstellen van een sommatiebrief, het leggen en opheffen conservatoir beslag en het voeren van procedures, zoals een incassokortgeding. 

Verbintenissenrecht

Heeft u een claim op een partij, of wordt u daarmee geconfronteerd? Denk bijvoorbeeld aan een onrechtmatige daad, ongerechtvaardigde verrijking of onverschuldigde betaling. Of, zoekt u een samenwerking, of wilt u die contractuele relatie opzeggen? Onze advocaten verbintenissenrecht staan voor u klaar om u te adviseren over uw mogelijkheden.

(EU) Product compliance

Wilt u weten of uw producten toegelaten mogen worden op de Europese markt? Heeft u een conflict met een concurrent, of toezichthouder? Speelt er een recall, of wilt u meer weten over CE-markering? Onze advocaten Product Compliance adviseren u graag over uw positie en zijn specialisten voor de maakindustrie.

Ondernemingsrecht

Wilt u een bedrijf opstarten, aandelen (ver)kopen, of heeft u een vennootschapsrechtelijk geschil, bijvoorbeeld met een aandeelhouder? De ondernemingsrecht advocaten van MAAK kunnen u hierin uitstekend ondersteunen.

Aansprakelijkheidsrecht

Heeft u schade geleden door toedoen van een ander? En wilt u die partij daarvoor aansprakelijk stellen? Of, omgekeerd, moet u zich verweren tegen een onjuiste claim? Neem dan contact op met ons team aansprakelijkheidsrecht.

Transportrecht

Is er schade opgetreden tijdens een transport, of wilt u weten wie er verantwoordelijk is voor transportkosten en risico’s van A naar B? Onze team transportrecht adviseert en procedeert over zaken die met transport te maken hebben, zoals Incoterms, CMR condities en Fenex voorwaarden.

MAAK Advocaten biedt
full service juridische
ondersteuning
op de strategische
uitdagingen van uw
organisatie.

 

Download hier onze brochure.