Meteen naar de inhoud

Ondernemings­recht

background-2

MAAK Advocaten heeft een team van specialisten op het gebied van het ondernemingsrecht. Onze advocaten ondernemingsrecht begeleiden aandeelhouders bij een aandeelhoudersgeschil, adviseren bij bestuurdersaansprakelijkheid of adviseren bij een bedrijfsovername. Ons corporate / M&A team geniet een sterke reputatie bij het opstellen en beoordelen van zakelijke overeenkomsten, de inkoop van aandelen, de uitkoop van een aandeelhouder en het adviseren bij een ontslag van een bestuurder. We treden op voor bedrijven, aandeelhouders en bestuurders.

Ook bij de oprichting van een onderneming (zoals een NV, BV of een vof) bent u bij ons aan het juiste adres. Bij een zakelijk geschil voeren ook een kort geding (spoedprocedure), een bodemprocedure bij de civiele rechter, of een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer te Amsterdam. Cliënten rekenen op ons bij dagelijks te maken keuzes op strategie. Ons team van ondernemingsrecht advocaten staat voor u klaar.

Jolmer de Haas

Faranaz Ishak

Remko Roosjen
Martin Krüger

Blogs

Vennootschapsrecht

Ondernemingsrecht omvat een scala aan zaken, variërend van de oprichting van een BV tot, de aansprakelijkheid van een aandeelhouder, tot de ingewikkelde procedures bij de Ondernemingskamer. Of u nu advies nodig heeft of robuuste vertegenwoordiging in juridische procedures, MAAK Advocaten staat altijd voor u klaar. Ondernemingsrecht, maar ook uw uitdaging, staat vaak niet op zichzelf. Het kruist vaak met arbeidsrecht, handel, industrie en logistiek, vastgoedrecht en meer. Vanuit onze focus op de industrie, bedienen we maakbedrijven hier op maat, waarbij we onze diensten schalen naargelang de eisen van de situatie. Bij MAAK Advocaten zijn we trots op onze expertise als het gaat om ondernemingsrecht. Dankzij onze rijke ervaring met diverse zaken bieden onze professionals ongeëvenaarde adviezen en procedurele begeleiding binnen dit domein.

Bij MAAK Advocaten begrijpen we dat je als directeur, leidinggevende of aandeelhouder vaak wordt geconfronteerd met tal van zaken omtrent ondernemingsrecht die expertise en precisie vereisen. Van fusies en overnames tot de uitkoop van een aandeelhouder en aandeelhoudersovereenkomsten en alles daartussen in, ons toegewijde team staat klaar om uitgebreide begeleiding op maat te bieden.

KERNASPECTEN VAN ONDERNEMINGSRECHT DIE WE BEHANDELEN

Onze toewijding aan het bieden van oplossingen gaat verder dan het simpelweg aanpakken van huidige uitdagingen. We zijn toegewijd aan het proactief identificeren van mogelijke valkuilen, en bieden zowel gevraagd als ongevraagd advies. Door heldere, directe communicatie stellen we je in staat beslissingen te nemen die je bedrijf vooruit helpen. In het steeds veranderende juridische landschap van het ondernemingsrecht staat MAAK Advocaten als een baken van expertise, duidelijkheid en toewijding. Ons team is niet alleen goed thuis in het wetboek – we zijn vooruitstrevend in onze aanpak, bedenken nieuwe strategieën en vooral zijn we een vertrouwde partners bij alle juridische uitdagingen van de ondernemer.

  • Bestuurdersaansprakelijkheid: Navigeer door de complexiteiten van de verantwoordelijkheden en potentiële risico’s waarmee bestuurders in hun rol te maken krijgen. Bestuurdersaansprakelijkheid kan op verschillende gronden voorkomen. Denk alle zaken die een bestuurder moet kennen rondom productregelgeving, maar het wel/niet aangaan van bepaalde verplichtingen namens de vennootschap.
  • Commerciële Contracten & Geschillen: Van opstellen tot uitvoering en indien nodig, procederen – we staan voor je klaar. Ook kijken we mee wanneer een zakelijke samenwerking moet worden beëindigd, of wanneer er andere zakelijke geschillen opspelen.
  • Insolventierecht: we treden op bij het aanvragen of afwenden van een faillissementsaanvraag en kijken samen met bedrijven naar de gewenste zekerheden. We verstrekken deskundig advies in uitdagende tijden om weloverwogen de beste beslissingen te nemen.
  • Beroepsaansprakelijkheid: onze advocaten zijn mede gespecialiseerd in de aansprakelijkheid van professionele dienstverleners, zoals advocaten, notarissen, artsen en accountants.
  • Vennootschapsrecht en Bijbehorende Geschillen: Van bedrijfsvorming tot mogelijke juridische conflicten, we bieden een volledig spectrum van diensten.

HET OPRICHTEN VAN EEN VENNOOTSCHAP

Bij het opzetten van een nieuwe onderneming, zoals een eenmanszaak, BV, NV of vof, of andere bedrijfsvormen zoals een stichting of coöperatie is nauwkeurigheid essentieel. Belangrijke contracten, zoals aandeelhoudersovereenkomsten of oprichtingsovereenkomsten, bepalen de koers van de toekomst van uw bedrijf. Deze documenten zijn vaak cruciaal bij geschillen. Ons team bij MAAK Advocaten is bekend met de wettelijke bepalingen en heeft een bewezen staat van dienst in het geven van deskundig advies rondom bedrijfsoprichting.

JURIDISCHE SCENARIO’S NA OPRICHTING

Na de oprichting van een bedrijf kunnen tal van juridische situaties ontstaan. Dit kan variëren van het voorbereiden van een aandeelhoudersvergadering tot herstructurering van een onderneming of advies bij een geschil tussen aandeelhouders. In situaties van impasse zijn verschillende juridische procedures mogelijk.

Onze juridische experts vertegenwoordigen cliënten regelmatig bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam, vooral tijdens enquêteprocedures. Dit proces omvat een grondig onderzoek naar het beleid en de bedrijfsvoering, vaak geïnitieerd door aandeelhouders of het bedrijf zelf.

AANDEELHOUDERSGESCHILLEN AANPAKKEN

Het oplossen van onenigheid tussen aandeelhouders kan soms leiden tot het uitkopen van een of meerdere aandeelhouders. Of het nu gaat om een aandeelhouder die uitgekocht wil worden, een “squeeze-out” mechanisme, of partners die hun samenwerking willen beëindigen, MAAK Advocaten biedt uitgebreide begeleiding gedurende het hele proces.

BESTUURDERSAANSPRAKELIJKHEID

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in bestuurdersaansprakelijkheid, die kan variëren van interne aansprakelijkheid tot aansprakelijkheid bij faillissement. Gezien de voortdurende ontwikkelingen op dit gebied, blijft ons team hun expertise voortdurend bijwerken. Hierdoor kunnen wij onze cliënten altijd voorzien van actuele en inzichtelijke adviezen. Zeker in de producerende keten waar bestuurders steeds vaker in moeten staan voor productdocumentatie, compliance en aanverwante zaken, is dit terrein volop in ontwikkeling en vergt een zaak als deze kennis en kunnen van advocaten met zowel vennootschapsrechtelijke kennis als kennis van de (EU_ productregelgeving en het Nederlands Burgerlijk Wetboek.

FUSIES EN OVERNAMES

Het kopen of verkopen van een bedrijf is een complex proces. Ook andere samenwerkingsverbanden, zoals een joint venture zijn mogelijk. De aard van de transactie hangt vaak af van het soort bedrijf. Bij elke overdracht is grondig juridisch onderzoek essentieel. Bij MAAK Advocaten begrijpen we het belang van dit proces en adviseren we altijd om vanaf het begin van de onderhandelingen over een fusie of overname een advocaat te betrekken. Meestal werken we samen met externe partijen om dit proces zo goed mogelijk vlot te trekken en efficiënt te behandelen.

ONDERNEMINGSRECHT ADVOCAAT

Bij MAAK Advocaten draait alles om jarenlange ervaring in het adviseren en vertegenwoordigen van zowel nationale als internationale bedrijven en particulieren. Onze toewijding aan het bieden van oplossingen gaat verder dan het simpelweg aanpakken van huidige uitdagingen. We zijn toegewijd aan het proactief identificeren van mogelijke valkuilen, en bieden zowel gevraagd als ongevraagd advies. Door heldere, directe communicatie stellen we je in staat beslissingen te nemen die je bedrijf vooruit helpen. Onze advocaten zetten zich in voor de belangen van hun cliënten en zorgen voor een open communicatie en kosteneffectieve dienstverlening. Als experts in ondernemingsrecht zetten we ons onvermoeibaar in voor uitmuntendheid, zodat uw bedrijf altijd het beste juridische advies krijgt.

Onze benadering gaat niet alleen over het opsommen van wettelijke bepalingen. In plaats daarvan passen we de wet toe binnen de context van uw onderneming, waarbij we nauw samenwerken om juridische uitdagingen op het gebied van ondernemingsrecht te voorkomen en op te lossen.

Advocaten voor
bedrijfsovernames
en geschillen.