Meteen naar de inhoud

Ondernemingsrecht

background-2

MAAK Advocaten heeft een team van specialisten op het gebied van het ondernemingsrecht. Onze advocaten ondernemingsrecht begeleiden aandeelhouders bij een aandeelhoudersgeschil, adviseren bij bestuurdersaansprakelijkheid of adviseren bij een bedrijfsovername. Ons corporate / M&A team geniet een sterke reputatie bij het opstellen en beoordelen van zakelijke overeenkomsten, de inkoop van aandelen, de uitkoop van een aandeelhouder en het adviseren bij een ontslag van een bestuurder. We treden op voor bedrijven, aandeelhouders en bestuurders.

Ook bij de oprichting van een onderneming (zoals een NV, BV of een vof) bent u bij ons aan het juiste adres. Bij een zakelijk geschil voeren ook een kort geding (spoedprocedure), een bodemprocedure bij de civiele rechter, of een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer te Amsterdam. Cliënten rekenen op ons bij dagelijks te maken keuzes op strategie. Ons team van ondernemingsrecht advocaten staat voor u klaar.

Faranaz Ishak

Sander van Someren Gréve

Blogs

Advocaten ondernemingsrecht

Onze advocaten ondernemingsrecht helpen u bij het oprichten van een onderneming of het adviseren over bijvoorbeeld een aandeelhoudersovereenkomst. Ook voor het inrichten van een joint venture, een fusie of een bedrijfsovername, kunt u contact opnemen met onze advocaten. Ons advieswerk gaat ook voor een groot deel over de aansprakelijkheid van bestuurders, de positie van een OR, RvC of de wijze waarop aandeelhouders invloed kunnen uitoefenen op het reilen en zeilen van de onderneming.

Wanneer er tussen aandeelhouders een geschil ontstaat, gaat dit vaak over een (vermeende) onbehoorlijke taakvervulling of een discussie over de uitleg van een aandeelhoudersovereenkomst. Wanneer de onderneming schade lijdt door toedoen van een bestuurder of aandeelhouder, kunnen we uw belangen behartigen voor de civiele rechter of in een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer te Amsterdam. Samen met u bepalen we de strategie en kunnen we direct voor u in actie komen.

Advocaten voor
bedrijfsovernames 
en geschillen.