Meteen naar de inhoud

Adviseren CE-markering

Bij overheidsinstanties, fabrikanten en andere spelers uit de keten leven vragen over de juiste toepassing van de op een bepaald product toepasselijke wet- en regelgeving. Van infrastructurele projecten tot het samenstellen van machines binnen een productielijn, aan een juist gebruik van de wet- en regelgeving kleven vaak vele mitsen en maren. Voor veel fabrikanten of importeurs is de toepasselijke regelgeving ondoorzichtig, ten gevolge waarvan de eigen verantwoordelijkheden vaak onduidelijk zijn. Ook de immense hoeveelheid rechtspraak laat soms een diffuus beeld zien.

Advocaat over CE-markering

Het jaar 2020 biedt direct een noemenswaardig arrest van de Hoge Raad ter zake aansprakelijkheid voor de producent en (onder meer) veiligheidsvoorschriften (Machinerichtlijn en ATEX-Richtlijn). Onze advocaten voor spelers binnen op de maakindustrie zijn vertrouwd met uw handel en wandel. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de stelplicht en bewijslast bij productaansprakelijkheid , juridische vragen bij ontwerpfouten, veiligheidsvoorschriften en een beoordeling aan de Machinerichtlijn en ATEX-richtlijnOnze advocaat CE-markering en Productaansprakelijkheid dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Advies over CE-markering

De specialisten van MAAK Advocaten beschikken over ruime ervaring bij het juridisch beoordelen van een bedrijfsproces of het adviseren over CE-markering. Of het nu gaat om het toetsen van de toepasselijke wet- en regelgeving, het bepalen van de verantwoordelijkheden van de betrokken partijen of het ondersteunen bij een geschil met de toezichthouder (Inspectie SZW): MAAK Advocaten staat u graag ter zijde. Daarnaast beschikt MAAK Advocaten over een breed netwerk van technische specialisten die u wegwijs kunnen maken bij al uw vragen op het gebied van productveiligheid.

De specialisten van MAAK Advocaten werken voor overheidsinstanties, nationale en internationale ondernemingen, maar ook voor gerenommeerde advocatenkantoren die extra expertise nodig hebben op het terrein van de productregelgeving.

ERVARING

 • advisering Nederlandse importeur van machines over de toepasselijke (Europese) wet- regelgeving
 • advisering Nederlandse koper van machines over de risico’s en aandachtspunten bij het samenstellen van machines tot een productielijn
 • advisering aansprakelijkheidsrisico’s voor een Nederlandse provincie bij het aanpassen van de bediening van bruggen
 • adviseren van producenten bij het op de markt brengen van een nieuw product

DIENSTEN

 • advisering bij juridische vragen over de Machinerichtlijn
 • in-house cursus voor bedrijven over (de beheersing van) aansprakelijkheidsrisico’s
 • advisering over aansprakelijkheidsbeheersing bij infrastructurele projecten
 • advisering over aansprakelijkheidspositie bij gebruik/koop/samenstellen machines
 • opstellen overeenkomsten tussen hoofd- en onderaannemers
 • onderhandelingen voeren over contracten
 • voeren civiele procedure