Meteen naar de inhoud

MAAK Advocaten viert haar 5-jarig bestaan

MAAK Advocaten bestaat deze maand 5 jaar en dat vieren we! Met een groei naar 9 advocaten, 2 juristen en diverse medewerkers is ons kantoor in ontwikkeling. Lees in onderstaande bijdrage meer over onze filosofie, aanpak en juridische expertise.

Onze filosofie

MAAK Advocaten is een Amsterdams advocatenkantoor en ontstaan vanuit de visie dat een advocaat meer moet zijn dan specialist die het recht begrijpt. Door onze focus op de maakindustrie voegen we waarde toe aan onze rol als juridische specialist. Onze sectorgerichte aanpak stelt ons in staat in te springen op (naderende) ontwikkelingen in de sector, opgedane kennis en ervaring in te zetten bij relaties en met een ‘helikopter view’ strategisch te adviseren.

Waarin zijn we onderscheidend?

De kennis van de branche in combinatie met de juridische specialisaties van onze advocaten is onderscheidend. Of er nu een vraag voorligt over de inhoud en betekenis van wettelijke kaders, het opzetten van bedrijfsstructuren of het anticiperen op (bijvoorbeeld) onvoorziene omstandigheden waar een organisatie tegenaan kan lopen (denk aan covid-19), ons kantoor is hierin thuis. Ook wanneer een organisatie ons belt over een vraag over CE-markering, de Machinerichtlijn (dit jaar: Machineverordening) of een belangrijke wetswijziging, dan weten we waarover we het hebben. Proactief omgaan met ontwikkelingen voor de sector is de meerwaarde die we cliënten willen aanbieden.

“Andere advocatenkantoren, project managers en veiligheidsadviseurs zijn partijen die vaker een zaak doorverwijzen. Omdat (EU) productregelgeving en het daarmee samenhangende thema CE-markering specialistisch werk is, word ik door een andere adviseur ingeschakeld. Ik zie in toenemende mate vragen over de inhoud van productdocumentatie. Bijvoorbeeld in het kader van een due diligence bij een bedrijfsovername, maar ook bij de import van producten van buiten de EER. Het thema CE-markering komt ook steeds meer terug in zakelijke geschillen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat concurrerende ondernemingen de veiligheid van elkaars producten in twijfel trekken” – advocaat / partner Martin Krüger.”

Wie zijn onze klanten en in welke rechtsgebieden zijn wij actief?

We bedienen toeleveranciers, fabrikanten, importeurs, distributeurs, resellers, transporteurs en andere nationaal en internationaal opererende handelsorganisaties. Ook overheden en toezichthouders behoren tot onze cliënten. Ons advocatenkantoor adviseert en procedeert in zaken over (EU) productregelgeving, commerciële contracten, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, transportrecht en privacyregelgeving.

“Onze missie is full service te bieden op de strategische uitdagingen van organisaties.” – advocaat / partner Remko Roosjen

Onze German Desk in Amsterdam

Met Martin Krüger, Adriaan den Hertog en Larissa Flügge heeft MAAK Advocaten 4 ‘native’ Duitse medewerkers. Zij zijn allemaal afkomstig uit Duitsland en zijn (naast onze advocaten Remko Roosjen en Sander van Someren Gréve) onderdeel van onze German Desk. Ons kantoor is aangesloten bij de DNHK, de Nederlands-Duitse advocatenvereniging en een aantal (internationale) netwerken. Hierdoor kunnen we uitstekend de voorliggende uitdagingen van een onderneming adresseren en waar nodig een goede doorverwijzing aanbieden. MAAK Advocaten beschikt over een van de grootste German Desks van Nederland en heeft veel klanten uit de DACH-landen. Met Duitsland als voornaamste handelspartner van Nederland, is MAAK voor zowel Duitse als Nederlandse ondernemingen actief wanneer zij over de grens ondernemen. Wij begeleiden partijen bij (internationale) bedrijfsovernames, commerciële contracten en vragen over de regelgeving. Wij overbruggen taalbarrières, culturele verschillen en juridische inzichten.

Niet alle samenwerkingen verlopen vlekkeloos. Wanneer het belang van de zaak dat vergt, starten wij in Nederland een procedure op voor de civiele rechter. Doordat wij de herkomst van beide partijen goed begrijpen zijn we (wanneer daartoe ruimte bestaat) ook beter in staat om een schikking te beproeven of een geschil uit te onderhandelen. Uiteindelijk gaat het om de beste en (doorgaans) snelste oplossing voor onze cliënten.

MAAK kennis met ons

Is je interesse voor MAAK gewekt? Wij zijn een toegankelijk kantoor en nodigen maakbedrijven graag uit om verder kennis te maken met ons. Ons kantoor is gevestigd aan het IJ te Amsterdam. Stuur ons gerust een bericht of plan een afspraak op ons kantoor.

+31 (0)20 – 210 31 38
https://www.maakadvocaten.nl/

Remko Roosjen

Remko Roosjen

Als partner van MAAK en advocaat commercial law geeft Remko leiding aan aan het team Commerciële Geschillen en Contractenrecht. Remko is een gespecialiseerde advocaat contractenrecht en heeft een ruime ervaring in het voeren van procedures, waaronder voor de civiele rechter, in arbitrage en mediation. Remko is verbonden aan de specialisatievereniging voor Distributie, Franchise en Agentuur en doceert regelmatig over het snijvlak van commerciële contracten en productregelgeving. Lees meer over Remko op zijn persoonlijk profiel of op LinkedIn .