Meteen naar de inhoud

Als advocaten conservatoir beslagleggen ondersteunen wij bedrijven bij het leggen en opheffen van (conservatoir) beslag. Een verzoek tot beslagleggingen kunnen wij op korte termijn voor u opstellen en we maken u graag wegwijs over de procedure. Nadat het beslag is gelegd dient de ‘eis in de hoofdzaak’ doorgaans binnen twee weken te worden ingesteld. In de meeste gevallen is dat een dagvaarding laten betekenen bij uw wederpartij.

BESLAG LEGGEN OP BEZITTINGEN

Beslag leggen op bezittingen doen we zowel voor Nederlandse ondernemingen als internationaal opererende partijen. Wanneer wij overgaan tot een beslaglegging dien wij als advocaat eerst verlof bij de voorzieningenrechter te verzoeken. Dit wordt doorgaans binnen een dag (of hooguit een paar dagen) door de voorzieningenrechter beoordeeld. Nadat het verlof is afgegeven zullen onze advocaten samen met een deurwaarder het beslag laten leggen.

VERZOEKSCHRIFT CONSERVATOIR BESLAG EN BESLAG LEGGEN

MAAK Advocaten heeft veel expertise in huis met betrekking tot het beslagleggen, ook wel conservatoir beslag. Door een verzoek bij de rechter in te dienen tot het vroegtijdig ‘bevriezen’ van vermogensbestanddelen of bedrijfsinformatie van uw debiteur, kunt u doorgaans snel van de Nederlandse voorzieningenrechter een verlof krijgen om bezittingen van de debiteur te beslaan. In de regel weet u na een beslag op een bankrekening binnen vier weken of uw beslag doel heeft getroffen. Treft het beslag doel, dan heeft u na een succesvolle afloop van de procedure, bezittingen waar u zich op kan verhalen, of documenten waarin u inzage kan verkrijgen. Vreest u een beslaglegging? Dan kunnen we bij bepaalde rechtbanken een verzoek voor u instellen dat u eerst moet worden gehoord, voordat uw vermogen of gegevens mogen worden beslagen.

BESLAGLEGGEN bij een buitenlandse partij

Sinds 18 januari 2017 is ook de verordening (EU) Nr. 655/2014 tot vaststelling van een procedure betreffende het Europees bevel tot conservatoir beslag op bankrekeningen om de grensoverschrijdende inning van schuldvorderingen in burgerlijke en handelszaken (kort gezegd: het “Europese bankbeslag”) in werking getreden. Heeft u een vordering op een buitenlandse schuldenaar en vreest u dat de schuldenaar vermogen weg zal maken? Informeer dan bij MAAK Advocaten naar de mogelijkheden van een bankbeslag in het betreffende land. Beslagleggen bij een buitenlandse partij werkt niet hetzelfde als in Nederland. Ons advocatenkantoor beschikt over een wereldwijd netwerk van advocaten die u in het betreffende land kunnen ondersteunen.

ADVOCATEN GESPECIALISEERD IN BESLAGLEGGEN

Advocaten gespecialiseerd in beslagleggen adviseert u over de mogelijkheden en de kansen voor een dergelijk verzoek. We hebben veel ervaring met de volgende zaken:

  • leggen van conservatoir beslag op bezittingen van een debiteur, waarmee werd voorkomen dat een debiteur bezittingen wegmaakt voorafgaand of tijdens een juridische procedure
  • leggen van bewijsbeslag, waarmee belangrijke informatie voorafgaand of tijdens de procedure kan worden veiliggesteld
  • leggen van beslag tot afgifte van goederen
  • voeren van kort geding procedures om beslag op te heffen

Ons advocatenkantoor in Amsterdam heeft een team van advocaten dat een sterke reputatie heeft in het voeren van procedures en beslagleggen. Wilt u advies inwinnen over een te starten procedure, of het leggen en opheffen van beslag? Neem dan contact op met Remko Roosjen of met een van onze andere advocaten in Amsterdam.

T:  +31 (0)20 – 210 31 38
E: mail@maakadvocaten.nl
Contactpersoon: Remko Roosjen | Advocaat beslagleggen

Remko Roosjen

Remko Roosjen

Als partner van MAAK en advocaat commercial law geeft Remko leiding aan aan het team Commerciële Geschillen en Contractenrecht. Remko is een gespecialiseerde advocaat contractenrecht en heeft een ruime ervaring in het voeren van procedures, waaronder voor de civiele rechter, in arbitrage en mediation. Remko is verbonden aan de specialisatievereniging voor Distributie, Franchise en Agentuur en doceert regelmatig over het snijvlak van commerciële contracten en productregelgeving. Lees meer over Remko op zijn persoonlijk profiel of op LinkedIn .