Een student-stage bij maak advocaten: max schwillens deelt zijn ervaring!

Na het behalen van de bachelor rechtsgeleerdheid in Utrecht besloot ik om de master een jaar uit te stellen en eerst een tussenjaar te nemen. Voor het kiezen van een master wilde ik eerst graag praktijkervaring opdoen bij een advocatenkantoor. Zelf was ik nog onbekend met de verschillende soorten advocatenkantoren in zowel rechtsgebied als grootte en wist ik niet wat voor soort kantoor bij mij zou passen. Mede hierom liet ik mij adviseren door familie en vrienden die werkzaam zijn in de juridische sector en hier wel ervaring mee hebben. Door een van hen werd ik vervolgens gewezen op MAAK Advocaten. MAAK is een advocatenkantoor in Amsterdam dat zich voornamelijk richt op de spelers van de maakindustrie. Zij is gespecialiseerd in commerciële contracten, (product)aansprakelijkheid en privacy en databescherming op nationaal en internationaal niveau.

INHOUDELIJK

Inmiddels heb ik drie dagen per week gedurende een periode van vier maanden stage gelopen bij MAAK Advocaten. Ik heb mij o.a. beziggehouden met juridisch onderzoek, het vertalen van buitenlandse processtukken en brieven, het schrijven van adviezen en memo’s voor advocaten en het schrijven van brieven richting wederpartijen. Het leuke aan mijn stageperiode bij MAAK was dat ik al snel zelfstandig in civiele processtukken voor wederpartijen, rechtbanken en gerechtshoven mocht meedenken en zaken op papier mocht zetten voor de advocaten. Zo heb ik bijgedragen aan het schrijven van sommatiebrieven, dagvaardingen, conclusies van antwoord, pleitnota’s en zelfs beroepschriften voor het Gerechtshof.

EXTRA’S

Gedurende de stage werd ik ook betrokken bij alle andere facetten van een advocatenkantoor. Namens advocaten van MAAK heb ik contact gehad met deurwaarders, rechtbanken en advocaten van de wederpartij. Ik heb deelgenomen aan diverse cliëntbesprekingen, zowel vooraf bij het bepalen van een processtrategie als achteraf bij de evaluatie. Bovendien mocht ik aanwezig zijn bij zittingen van de rechtbank en het gerechtshof in zaken waaraan ik had meegewerkt. Tot slot ben ik mee geweest als lid van het team dat op een landelijk congres, het Safety Event te Eindhoven, presenteerde en juridisch advies gaf aan spelers van de maakindustrie.

HET KANTOOR

Ik heb MAAK leren kennen als een niche advocatenkantoor dat enorm groeit en waar de medewerkers juridisch inhoudelijk zeer sterk zijn. Naast het juridisch inhoudelijke werk werd ik ook op de hoogte gehouden van alle overige ontwikkelingen met betrekking tot het kantoor. Zo mocht ik deelnemen aan het wekelijkse kantooroverleg en was er tevens op het gebied van acquisitie ruimte voor eigen inbreng.  MAAK Advocaten is gevestigd in Spaces Amstel (direct gelegen aan het Amstelstation), een creatieve werkplek met veelal innovatieve bedrijven onder hetzelfde dak en (niet onbelangrijk) centraal gelegen wanneer je met de trein komt! De locatie, met groot dakterras, nodigt ook uit voor een borrel op het dakterras.

DOORGROEIEN?

Dat kan! Na mijn stage ben ik juridisch-medewerker geworden en combineer ik mijn stage met mijn master.

ZOEK JIJ EEN STAGE?

Wil jij in het nieuwe academische jaar graag student-stagiair(e) worden bij een hecht advocatenkantoor waar je veel verantwoordelijkheid krijgt en veel praktijkervaring kan opdoen? Kijk op vacatures of neem contact ons op onder 020 210 31 38. Graag deel ik ook mijn verhaal met je, dus schroom niet me te bellen! Een mailtje sturen mag naar mail@maakadvocaten.nl.

nv-author-image

Max Schwillens

Onze advocaat procesrecht Max Schwillens is gespecialiseerd in het voeren van civiele procedures bij de rechter, het voeren van onderhandelingen en het beslechten van geschillen in arbitrages. Max is analytisch sterk en heeft een grondige kennis van het Nederlandse en internationale procesrecht. Hij geniet een ruime ervaring onder meer Nederlandse rechtbanken, gerechtshoven, de Ondernemingskamer te Amsterdam en arbitrageinstituten. Wanneer het belang van de zaak dat vraagt, legt Max conservatoir beslag of voert hij een procedure in hoger beroep.