Meteen naar de inhoud

Advocaat zakelijk geschil

Een zakelijk geschil wilt niemand. Toch kan er op enig moment een conflict ontstaan dat niet onderling kan worden opgelost. Een die thuis is in het handelsrecht en ondernemingsrecht kan vaak snel de vinger op de zere plek leggen en met u overleggen wat de beste stap voorwaarts is. Een van de opties is het aanschrijven van de andere partij om alsnog een bepaalde prestatie te leveren. Dat kan zijn het betalen van een geldbedrag of een sommatie om alsnog de bestaande handelsovereenkomst na te komen, al dan niet aangevuld met een schadevergoeding. Ook intern kunnen de vennootschapsrechtelijke verhoudingen onder druk komen te staan. Zo kan het zo zijn dat een van de bestuurders / aandeelhouders niet functioneert en schade veroorzaakt aan de onderneming. Advocaat zakelijk geschil nodig? Wij helpen u graag verder.

Onze advocaten kennen de klappen van de zweep bij een zakelijk geschil. Wanneer de zaak spoed heeft, zullen we direct schakelen en mogelijk een kort geding opstarten (spoedprocedure). Wanneer er een vrees bestaat dat de andere partij de schade die u lijdt in de toekomst niet kan vergoeden, kunnen onze procesadvocaten ook in een vroegtijdig stadium een conservatoir beslag laten leggen. Hiermee kunnen bezittingen van de andere partij worden ‘bevroren’ hangende een te voeren civiele procedure.

Advocaat voor een internationaal zakelijk geschil

Wanneer er een internationaal zakelijk geschil is ontstaan met een buitenlandse handelspartner bekijken onze advocaten of u in Nederland de zaak voor de rechter kan brengen. Dat zal deels afhangen van de rechtsbetrekking en wat er ten tijde van de samenwerking contractueel is afgesproken. Wanneer uw handelspartij in het buitenland moet worden aangesproken, doen wij een beroep op onze uitstekende internationale netwerk van advocaten. Van Zuid-Amerika, tot China en van Rusland tot Australië, overal ter wereld kunnen wij doorverwijzen naar een geschikte collega. Een advocaat voor een internationaal zakelijk geschil zal alle posities afwegen om samen met u tot de juiste strategie te komen. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

Advocaat gespecialiseerd in zakelijke geschillen

Ons advocatenkantoor in Amsterdam bedient bedrijven door heel Nederland. Onze advocaten zetten hun expertise in om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Wanneer een snelle oplossing voor handen is, zullen we die aangrijpen. Wanneer een procedure de enige stap is, zullen we dat direct opstarten.  

Ons advocatenkantoor in Amsterdam heeft een team van advocaten dat een sterke reputatie heeft in het voeren van procedures. Wilt u advies inwinnen over een te starten zaak, of wilt u meer weten over handelsrecht? Neem dan contact op met Remko Roosjen of met een van onze andere advocaten in Amsterdam.

T:  +31 (0)20 – 210 31 38
E: mail@maakadvocaten.nl
Contactpersoon: Remko Roosjen | advocaat zakelijke geschillen