Meteen naar de inhoud

Advocatenkantoor met een German Desk

Advocatenkantoor met een German Desk

MAAK Advocaten is een advocatenkantoor in Amsterdam met een German Desk. In Amsterdam behoren wij een van de advocatenkantoren met de grootste German Desk met 5 ‘native’ Duitse medewerkers die allemaal afkomstig zijn uit Duitsland. Alle leden van onze German Desk team spreken vloeiend Duits. Door onze jarenlange ervaring met Nederlandse en Duitse cliënten zijn we bekend met de verschillende achtergronden van beide partijen.  Omdat wij zowel in het Nederlands als in het Duits kunnen communiceren bieden wij meerwaarde voor onze Nederlandse en Duitse cliënten, nemen mij culturele hobbels weg en hebben wij een stevig begrip van de juridische uitdagingen voor beide partijen.

Onze Duitse advocaat Martin Krüger is het vaste aanspreekpunt van onze German Desk. Martin is opgegroeid in Heidelberg en een van de oprichters van MAAK Advocaten. Martin bezit een groot netwerk van specialisten en heeft een diepgewortelde kennis van het internationaal zakendoen en het beslechten van grensoverschrijdende handelsgeschillen.

German Desk in Amsterdam

Wij adviseren Nederlandse en buitenlandse partijen met hun juridische uitdagingen. Onze German Desk in Amsterdam is in staat om direct uw situatie te begrijpen en samen met u de koers te bepalen in uw zaak. Of dat nu om een zakelijk geschil gaat met een handelspartner, een bedrijfsovername of een advies over het geldende recht, onze Duitstalige advocaten in Amsterdam verstaan hun vaak.

Wat is een German Desk?

Een German Desk is een afdeling binnen een organisatie die zich bezighoudt met zakelijke Duits-Nederlandse betrekkingen. Veelal hebben de personen die voor u werkzaam zijn grondige kennis van de cultuur van beide landen en kunnen u op deze manier goed begeleiden in Nederland. Een German Desk is een aanspreekpunt voor partijen die tussen beide landen zakendoen.

Juridisch advies van Advocaten in Amsterdam

Wanneer u als Nederlandse onderneming zakendoet met een Duitse handelsonderneming, dan biedt ons kantoor vrijwel direct meerwaarde. Onze German Desk heeft een sterke reputatie in grensoverschrijdende zaken en heeft een uitstekend netwerk opgebouwd in de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland. Wij kunnen u uitstekend van dienst zijn met de volgende zaken:

 • Het uitonderhandelen van een samenwerking
 • Het oprichten van een onderneming, zoals een BV, NV of vof
 • Het opstellen van commerciële overeenkomsten, zoals een franchisecontract, distributiecontract, agentuurovereenkomst, koopovereenkomst of andere samenwerkingsovereenkomst
 • Het voeren van een procedure voor de civiele rechter
 • Het voeren van een arbitrageprocedure
 • Het opstarten van een kort geding (spoedprocedure)
 • Het begeleiden bij een bedrijfsovername
 • Het aangaan van joint venture en bedrijfsovernames
 • Geschillen tussen aandeelhouders en andere organen van een vennootschap
 • Handelsrecht en ondernemingsrecht
 • Aansprakelijkheid en verzekeringsrecht
Advocaten in Nederland die Duits spreken

Advocaten in Nederland die Duits spreken is altijd een pré wanneer u een zaak heeft met een Duitse partij. Hoewel de meeste partijen de Engelse taal ook machtig zijn, geeft dat meer vertrouwen, kom je in een gesprek beter tot de kern en zal je bij onderhandelingen vaker een beter resultaat bereiken.

We hebben veel ervaring met Duitstalige cliënten en wederpartijen. Die ervaring gebruiken we om u weer verder te helpen. We denken altijd in kansen en mogelijkheden en proberen vooral uw ondernemerschap niet af te remmen met juridisch jargon.

Wij verzorgen vaker trainingen voor bedrijven, work shops en zijn vaker als gastdocent verbonden aan diverse universiteiten, instellingen en organisaties.

Contact opnemen met onze advocatenkantoor in Amsterdam

Wilt u verdere informatie inwinnen, dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met onze German Desk in Amsterdam. Vanuit ons advocatenkantoor met een German Desk in Amsterdam helpen we u graag verder met uw zaak.

Kantoor: +31 (0)20 – 210 31 38
Direct: +31 (0)681474665
E-mail: martin.kruger@maakadvocaten.nl