Martin Krüger

Advocaat aansprakelijkheidsrecht

Martin is als advocaat en mede-oprichter verbonden aan MAAK Advocaten. De expertise van Martin ziet op het procesrecht en  aansprakelijkheidsrecht, met een bijzondere aandacht voor productregelgeving (CE-markering). Martin is analytisch scherp, toegankelijk en een gedreven advocaat met  interesse voor de sector waarin zijn cliënten actief zijn. 

Martin wordt al jaren gezien als een autoriteit voor de spelers van de maakindustrie. Doordat Martin een sterk begrip heeft van het snijvlak van legal en techniek, is hij voor het merendeel van zijn cliënten al jaren een vaste sparring partner en huisadvocaat. Hij heeft een jarenlange ervaring met het adviseren van de spelers in de Europese en internationale maakindustrie in de keten van ontwerper, toeleverancier, producent, importeur, distributeur, detailhandel en eindafnemer. Zijn focus daarbij ligt op vraagstukken omtrent productveiligheid, (Europese en internationale) productregelgeving (bijvoorbeeld CE-markering), productaansprakelijkheid en  Arbowet- en regelgeving. Martin ondersteunt zijn cliënten ook tijdens inspecties door een overheidsautoriteit.

Wanneer er sprake is van een zakelijk geschil, treedt Martin als procesadvocaat op in een procedure voor de civiele rechter of een arbitrage-instituut.  

Door zijn Duitse afkomst en Engelstalige opleidingen kan Martin cliënten in grensoverschrijdende zaken en vraagstukken optimaal bedienen. Zijn begrip voor en ervaring met andere culturen stelt Martin in staat zijn cliënten in onderhandelingen met buitenlandse partijen optimaal te ondersteunen en geschillen te beslechten.

Naast zijn werkzaamheden als advocaat verzorgt Martin regelmatig lezingen op landelijke congressen en workshops voor ondernemingen en verzekeraars.

Rechtsgebiedenregister

Martin Krüger heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk recht (algemene praktijk)


Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contactgegevens

+31 (0)20 – 210 31 38
martin.kruger@maakadvocaten.nl