Meteen naar de inhoud

Hoger beroep

Hoger beroep

Wanneer er een civiele zaak in eerste aanleg is doorgelopen en dit mondt uit in een vonnis, dan zal een of meerdere partijen deels in het ongelijk worden gesteld. Voor beide partijen is dan de optie om daartegen op te komen. Dit beroep zal een volledige nieuwe heroverweging van de feiten beslaan.

Onze advocaten in Amsterdam treden op voor ieder gerechtshof in Nederland. Om meerdere redenen kan het voeren van een hoger beroep actueel worden. Dit kan zijn omdat een zaak in eerste aanleg niet de gewenste uitkomst heeft gehad en u een heroverweging wenst bij de appelrechter (de rechter in hoger beroep). Ook is het denkbaar dat u een zaak gewonnen heeft en de andere partij zich daar niet mee kan verenigen. Onze procesadvocaten in Amsterdam hebben een grote expertise in het voeren van hoger beroep. Voordat we een hoger beroep opstarten zullen we eerst vaststellen wat de procedurele kansen daarvan zijn.

Wat houdt een hoger beroep in?

Deze procedure in tweede aanleg is het opnieuw behandelen van een rechtszaak door een hogere rechter. De dagvaarding in dit beroep heet een appeldagvaarding en vervolgens dienen er zogeheten grieven te worden geformuleerd, waarmee u opkomt tegen het gewezen vonnis in eerste aanleg. Bent u het niet eens met een vonnis, beschikking of uitspraak in uw zaak? Dan kunt u hier meestal tegen in hoger beroep gaan bij een gerechtshof of bijzonder college in Nederland.

Termijn voor het instellen van hoger beroep in een bodemzaak

De termijn voor het instellen van hoger beroep in een bodemzaak is drie maanden. U hoeft daarbij niet binnen deze termijn meteen alle gronden (grieven) gereed te hebben. Om tijdig in hoger beroep te komen laat u een zogeheten appeldagvaarding door een deurwaarder betekenen bij de andere partij, of bij de advocaat van de andere partij. Is dat gebeurt dan dient de appeldagvaarding te worden aangebracht bij het gerechtshof dat bevoegd is kennis te nemen van het hoger beroep. Wanneer dat allemaal geadministreerd is, zal er een termijn komen om het hoger beroep te gaan toelichten. Dat gebeurt in een zogeheten memorie van antwoord en u bent wettelijk verplicht dit door een advocaat te laten verzorgen.

Termijn voor het instellen van hoger beroep in kort geding

De termijn voor het instellen van een normaal hoger beroep in een kort geding is 4 weken. Ook hier hoeft u daarbij niet binnen deze termijn meteen alle gronden (grieven) gereed te hebben. Om tijdig in hoger beroep te komen laat u ook hier een zogeheten appeldagvaarding door een deurwaarder betekenen bij de andere partij, of bij de advocaat van de andere partij. Is dat gebeurt dan dient de appeldagvaarding te worden aangebracht bij het gerechtshof dat bevoegd is kennis te nemen van het hoger beroep. Wanneer dat allemaal geadministreerd is, zal ook hier een termijn komen om het hoger beroep te gaan toelichten.

Advocaat gespecialiseerd in het voeren van hoger beroep

Ons advocatenkantoor in Amsterdam heeft een team van advocaten dat een sterke reputatie heeft in het voeren van een civiele procedures bij de rechter. Wij putten uit een jarenlange ervaring in het voeren van procedures en hebben de kennis en expertise die u zoekt. Neemt u gerust contact met ons op, wanneer u meer informatie wenst.

T:  +31 (0)20 – 210 31 38
E: mail@maakadvocaten.nl
Advocaat Martin Krüger | Advocaat hoger beroep