Meteen naar de inhoud

Hoger beroep

Onze advocaten in Amsterdam treden op voor ieder gerechtshof in Nederland. Om meerdere redenen kan het voeren van een hoger beroep actueel worden. Dit kan zijn omdat een zaak in eerste aanleg niet de gewenste uitkomst heeft gehad en u een heroverweging wenst bij de appelrechter (de rechter in hoger beroep). Ook is het denkbaar dat u een zaak gewonnen heeft en de andere partij zich daar niet mee kan verenigen. Onze procesadvocaten in Amsterdam hebben een grote expertise in het voeren van hoger beroep. Voordat we een hoger beroep opstarten zullen we eerst vaststellen wat de procedurele kansen daarvan zijn.

Wat houdt een hoger beroep in?

Het hoger beroep is het opnieuw behandelen van een rechtszaak door een hogere rechter. Bent u het niet eens met een vonnis, beschikking of uitspraak in uw zaak? Dan kunt u hier meestal tegen in hoger beroep gaan bij een gerechtshof of bijzonder college in Nederland.

Termijn voor het instellen van hoger beroep in een bodemzaak

De termijn voor het instellen van hoger beroep in een bodemzaak is drie (3) maanden. U hoeft daarbij niet binnen deze termijn meteen alle gronden (grieven) gereed te hebben. Om tijdig in hoger beroep te komen laat u een zogeheten appeldagvaarding door een deurwaarder betekenen bij de andere partij, of bij de advocaat van de andere partij. Is dat gebeurt dan dient de appeldagvaarding te worden aangebracht bij het gerechtshof dat bevoegd is kennis te nemen van het hoger beroep. Wanneer dat allemaal geadministreerd is, zal er een termijn komen om het hoger beroep te gaan toelichten. Dat gebeurt in een zogeheten memorie van antwoord en u bent wettelijk verplicht dit door een advocaat te laten verzorgen.

Termijn voor het instellen van hoger beroep in kort geding

De termijn voor het instellen van een normaal hoger beroep in een kort geding is vier (4) weken. Ook hier hoeft u daarbij niet binnen deze termijn meteen alle gronden (grieven) gereed te hebben. Om tijdig in hoger beroep te komen laat u ook hier een zogeheten appeldagvaarding door een deurwaarder betekenen bij de andere partij, of bij de advocaat van de andere partij. Is dat gebeurt dan dient de appeldagvaarding te worden aangebracht bij het gerechtshof dat bevoegd is kennis te nemen van het hoger beroep. Wanneer dat allemaal geadministreerd is, zal ook hier een termijn komen om het hoger beroep te gaan toelichten.

Advocaat gespecialiseerd in het voeren van hoger beroep

Ons advocatenkantoor in Amsterdam heeft een team van advocaten dat een sterke reputatie heeft in het voeren van een hoger beroep. Neemt u gerust contact met ons op, wanneer u meer informatie wenst.

T:  +31 (0)20 – 210 31 38
E: mail@maakadvocaten.nl
Advocaat Martin Krüger | Advocaat hoger beroep