Ga naar de inhoud

Maud van den Berg

Advocaat hippisch recht

Wilt u advies inwinnen bij een ervaren advocaat hippisch recht? Een advocaat met kennis van de paardensector? Een gespecialiseerde advocaat die zowel kennis heeft van contractenrecht, procesrecht als aansprakelijkheidsrecht?

Onze advocaat paardenrecht Maud van den Berg heeft een grondige kennis en expertise van het contractenrechten procesrecht. Als advocaat paardenrecht staat Maud toonaangevende en MKB bedrijven bij in de hippische sector. Na haar studie privaatrecht heeft Maud zich verder verdiept in het contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht, dit met een bijzondere aandacht voor de alle juridische uitdagingen voor partijen in de paardensector.Door de vele paardenzaken die Maud jaarlijks behandelt kent ze de uitdagingen van alle partijen die actief zijn in deze wereld. Of het nu gaat over de uitleg van een complexe overeenkomst, een zakelijk geschil of een non-conformiteit waarvoor een oplossing moet worden gevonden, Maud heeft de expertise waar u naar op zoekt bent.

Wanneer uw zaak spoed heeft kan Maud bij de civiele rechter een kort geding procedure voeren, waarin op korte termijn kan worden opgekomen tegen een onrechtmatige situatie, zoals inbreuk op het eigendomsrecht van een paard, nakoming van een contractuele prestatie of het opheffen van een conservatoir beslag. Bij een zakelijk geschil over een paard spelen (naast het zakelijke aspect) altijd emoties en het is goed dat u zich dan tijdig laat bijstaan door een ervaren advocaat hippisch recht. 

Hippisch recht advocaat

De hippische wereld beperkt zich niet alleen tot de landsgrenzen. Als hippisch recht advocaat is Maud vaak betrokken bij zaken die een internationaal karakter hebben. Denk bijvoorbeeld aan de non-conformiteit van een paard onder hippisch recht, zoals een bij koop en levering van een paard waar gebreken aan kleven, of waar partijen over en weer andere bedoelingen bij hadden tijdens het sluiten van de koop. Dergelijke zaken kunnen vaak complex zijn. Ook het sluiten van internationale koopovereenkomsten kan een beproeving zijn. Maud is als advocaat hippisch recht bekend met de valkuilen en de kansen die contracten kunnen bieden.

Cliënten waarderen Maud om haar grondige kennis van de sector en persoonlijke betrokkenheid. Daarnaast wordt Maud gewaardeerd om de vertaalslag die zij kan maken tussen de juridische realiteit en de praktijk.

Blog: Geschil over de eigendom van een paard

Advocaat hippisch recht nodig?

Wanneer u op zoek bent naar een advocaat hippisch recht, bent u bij Maud van den Berg aan het juiste adres. Haar grote netwerk in de paardenwereld, persoonlijke affiniteit met het paardenrecht (ook wel hippisch recht) en ook de ruime ervaring als advocaat procesrecht en aansprakelijkheidsrecht, maken haar de ‘go to’ advocaat op dit rechtsgebied. Samen met u bepaalt Maud de koers en vertelt zij u wat uw positie is bij het opstellen van een contract of bij het voeren van een civiele procedure bij de rechter. Schroom niet om contact met haar op te nemen. 

hippisch recht advocaat

Advocaat paardenrecht

Equine lawyer