Meteen naar de inhoud

Transportrecht

background-2

In het distributieproces van producten speelt transport en logistiek een belangrijke rol. Goederen worden zowel door de lucht, over zee als over land geïmporteerd en geëxporteerd. Onze advocaten transportrecht kennen de uitdagingen binnen de logistieke keten. Zowel bij het nationaal als Internationaal zakendoen dienen afspraken duidelijk te zijn vastgelegd: hoe worden de verplichtingen verdeeld? Wat zijn de kosten en risico’s bij internationale transacties tussen koper en verkoper in relatie tot het transport, de verzekeringen, vergunningen en douaneformaliteiten? Over deze zaken adviseren onze advocaten u graag.

Martin Krüger

Remko Roosjen

Jacco Bruinsma

Maud van den Berg

Blogs

Advocaten Transportrecht en Logistiek

Goede commerciële overeenkomsten zijn van wezenlijk belang. Zeker wanneer u internationaal actief bent en uw business partner niet goed genoeg kent. Hoe zorgt u ervoor dat uw rechten voldoende gewaarborgd zijn en verhaalsposities afdoende verzekerd? Onze advocaten helpen u graag verder met het opstellen van raamovereenkomsten, betalingsvoorwaarden, het inbouwen van zekerheden in uw contracten (zoals eigendomsvoorbehoud) leveringscondities (zoals passende Incoterms) en het opstellen van een sluitende set verkoopvoorwaarden en leveringsvoorwaarden, dan wel inkoopvoorwaarden. Wilt u onder een overeenkomst uit, dan wenst u een ‘zachte landing’. Als u een commerciële overeenkomst wilt opzeggen of ontbinden, dan staat onze advocaat contractenrecht Jacco Bruinsma u graag ter zijde. Niet alle transporten verlopen soepel. Wanneer ergens een kink in de kabel ontstaat kan de schade enorm zijn. Onze advocaten schakelen snel, beschikken over een groot internationaal netwerk en staan direct voor u klaar.

Denk aan een bedrijfsstagnatie, een handelsrelatie die beschadigd raakt omdat u niet kan doorleveren, maar ook zelfs het risico op een faillissement.Ook de verhaalsmogelijkheden kunnen dan direct actueel worden: kunt u uw goederen nog wel terughalen? Bent u eigenaar (gebleven)? Kunt u alsnog beslag leggen in Nederland om zoveel mogelijk zekerheden in te bouwen in een onzekere tijd. Ons advocaten kennen de klappen van de zweep en hebben een gegronde kennis van het Nederlandse procesrecht. Wanneer er iets mis is door het transport, ontstaan veelal discussies over de aansprakelijkheid voor gevolgschade, zoals gederfde winst. Dit omdat producten niet, niet volledig of gebrekkig op de plaats van bestemming zijn aangekomen. Hoe zit het dan met toepasselijke algemene voorwaarden, welke condities hebben voorrang, inkoopvoorwaarden of verkoopvoorwaarden? Wie moet de (omvang van de) schade bewijzen? MAAK Advocaten heeft veel ervaring in dergelijke kwesties en begrijpt de belangen van beide partijen daardoor als geen ander.

Ik werk al een aantal jaar met
veel plezier samen met MAAK
Advocaten. Kan ze zonder
aarzeling aanbevelen!”

A. de Bruin – Straetus International