Meteen naar de inhoud

Het hippisch recht is in Nederland volop in beweging. Dat is niet verwonderlijk; het hippische recht heeft de afgelopen decennia een enorme groei doorgemaakt en de financiële belangen zijn steeds groter geworden. De koop en verkoop van een paard kan zomaar een miljoenen deal betreffen en zelfs een civiele procedure over het zaad van een paard is momenteel een grote zaak in Nederland. Dit laat eens te meer zien dat er achter de hippische sector een enorme booming business schuilgaat. Door deze ontwikkeling is ook het hippische recht steeds belangrijker geworden. Onze advocaat hippisch recht, Maud van den berg, stelt ook steeds meer vast dat er – juiste door de grote belangen – in stijgende mate geprocedeerd wordt, zoals over de transport, de non-conformiteit van een paard (denk bijvoorbeeld aan een teleurgestelde koper bij de aanwezigheid cornage ten tijde van afgifte paard, de koop van een paard met botcyste enz).

Kortom, de hippische sector is een sector die steeds belangrijker wordt en juridisch complexer. Onze advocaten hippisch recht treden dagelijks op voor ruiters, amazones en ondernemers en organisaties in de paardensport die voor juridische uitdagingen staan. Samen met hen bepalen we de juridische positie en streven we naar snelle en praktische resultaten.

Wat is de definitie van hippisch recht?

Het hippisch recht kan worden gedefinieerd als het recht dat ziet op alle juridische zaken die samenhangen met paarden en/of pony’s, zoals het aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht en goederenrecht. Voorbeelden van zaken onder hippisch recht zijn; de non-conformiteit van een paard, het opstellen van een koopcontract voor een paard, het aangaan of ontbinden van een samenwerkingsovereenkomst in de hippische sector, of het sluiten van een sponsorcontract in de paardensport.

Adviseren en procederen over paardenrecht

Zowel bij ondernemers als ruiters kunnen verschillende vragen leven over de juridische uitdagingen in de hippische wereld. Deze vragen over hippisch recht krijgen een extra dimensie wanneer internationaal gecontracteerd wordt. Juist dan is het goed duidelijke afspraken te maken of bij een zakelijk geschil snel te weten waar u aan toe bent.

Onze advocaat paardenrecht helpt u graag verder met al uw vragen over hippisch recht. Denkt u hierbij aan de volgende thema’s:

  • het opstellen van een koopcontract voor een paard of pony;
  • het voeren van een civiele procedure over de non-conformiteit van een paard onder hippisch recht (zoals vermoeden van aanwezigheid cornage ten tijde van afgifte paard, bij koop paard met botcyste);
  • het uitonderhandelen van een overeenkomst over de koop van een paard;
  • het voeren van civiele procedures bij een gebrekkige prestatie uit een overeenkomst;
  • het adviseren over hippisch recht, waaronder aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht en goederenrecht;
  • juridisch advies over veterinaire rapportages in relatie tot de aan- en verkoop van paarden of pony’s;
  • opstellen van sponsorcontracten voor de hippische evenementen;
  • het ontbinden van een hippisch koopcontract;
  • het opzeggen van een hippische samenwerkingsovereenkomst;
  • het bijstaan van dierenartsen bij een aansprakelijkheidsstelling.

Non-conformiteit en normaal gebruik van een paard

Wanneer we spreken over non-conformiteit en normaal gebruik van een paard hebben we het in de regel over een koper die teleurgesteld over een koopovereenkomst. De vragen die dan opleven is over er dwaling is ter zake de koop, of dat partijen het koopcontract anders hebben uitgelegd. Al deze zaken moeten door een advocaat contractenrecht goed in beeld worden gebracht en de omstandigheden van het geval spelen daarin altijd een wezenlijke rol. Laat u hierover tijdig informeren.

Advocaat hippisch recht

Bent u op zoek naar meer informatie over hippisch recht? Wilt u advies inwinnen bij een ervaren advocaat hippisch recht? Een advocaat die ook persoonlijke affiniteit heeft met paarden en het paardenrecht? Als u een advocaat zoekt met grondige kennis van het hippische recht, bent u bij hippisch recht advocaat Maud van den berg aan het juiste adres. Bij Maud staat namelijk één ding voorop; juridische problemen echt oplossen. Dat doet zij als advocaat met gedrevenheid, ambitie, slagvaardigheid en doelgerichtheid.

Contact opnemen met een ervaren hippische advocaat

Waarom kiezen onze klanten voor advocaat hippisch recht Maud van den Berg? Maud legt uit.

Focus op snelle en passende oplossingen, dat is het vertrekpunt voor Maud van den berg. Geen onnodige – of dure poespas. “Zo doe ik dat al jaren in onze hippische rechtspraktijk. Niet alleen in de advisering, maar ook bij het opstarten en voorbereiden van civiele procedures. Juist dan. Als het erop aankomt, dan sta ik er voor onze cliënten, met alle juridische oplossingen die denkbaar zijn. Als het moet ga ik tot het uiterste om het beste resultaat te realiseren. Het belang van de cliënt staat voor mij altijd voorop.”

Juridisch advies over hippisch recht

Mijn juridische kennis in het hippische recht en veelzijdige ervaring zijn geen doel op zich. Die zet ik heel doelgericht in bij de zaken die ik behandel. Ik weet waar ondernemers, ruiters en andere partijen in de hippische wereld tegenaan lopen. Ik ken ieders belang binnen de hippische sector en ben daardoor in staat maatwerk te leveren.

Vrijblijvend eerste gesprek

“Hoe kan ik u helpen als advocaat? Tijdens een vrijblijvend eerste gesprek bespreek ik dat graag met u. U kunt dan vertrouwelijk vertellen over uw zaak, en ik zal daarop mijn eerste reactie kunnen geven. Neem daarvoor gerust contact op met mij over al uw vragen over het hippische recht.”

+31 (0)20 – 210 31 38
mail@maakadvocaten.nl

nv-author-image

Remko Roosjen

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is op het bovenstaande vakgebied? Neemt u dan contact op met Remko Roosjen. U kunt hem telefonisch bereiken op het nummer +31 (0)20 – 210 31 38 of u kunt een e-mail sturen aan remko.roosjen@maakadvocaten.nl. Meer informatie is te vinden op zijn profielpagina.