Meteen naar de inhoud

Paul Otto

Jurist werkgeversaansprakelijkheid

Paul Otto is als of counsel werkzaam voor MAAK op het gebied van werkgeversaansprakelijkheid en arbeidsongevallen. Paul treedt samen met advocaten op in geschillen en procedures voor verzekeraars, werkgevers en brancheorganisaties.

Daarnaast voert Paul tevens een praktijk op het gebied van aansprakelijkheidsrecht in relatie tot de recreatie (en) sport). Hij adviseert en procedeert onder meer over productregelgeving voor sport- en recreatieproducten, waaronder het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen.

Cliënten prijzen Paul voor de combinatie van praktische en juridische kennis, scherpe juridische analyses en het laagdrempelig contact.

Paul Otto staat met regelmaat ondernemers en verzekeraars bij die geconfronteerd worden met een aansprakelijkstelling door medewerkers, door gebruikers van machines, deelnemers van recreatiefaciliteiten of gebruikers van sport- en recreatieproducten. Waar nodig begeleidt hij cliënten bij bestuursrechtelijke procedures tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en/of de Nederlandse Arbeidsinspectie .

Hij is in staat de essentie van (product)veiligheidsaspecten snel te doorgronden en als sparringpartner te fungeren voor management en verzekeraars. Vanwege zijn specialistische kennis is hij onder meer betrokken bij de herziening van het ‘Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen 2021’ waar hij met succes de recreatiebranche vertegenwoordigt.

Energiek

Enthousiast

Veelzijdig