Meteen naar de inhoud

Advocaat verzekeringsrecht

Onze advocaten komen vaak in aanraking met verzekeraars. Wanneer er ergens schade optreedt, wordt de vraag actueel of een partij daarvoor verzekerd is. Dit kan opspelen bij schade aan een fabriek of ander bedrijfspand bij een brand, maar ook als er fouten zijn gemaakt door een professionele dienstlener, zoals bijvoorbeeld een notaris, fiscalist, arts, deurwaarder of advocaat (zogeheten beroepsaansprakelijkheid). Ook bij bestuurdersaansprakelijkheid zal gekeken worden of er een verzekering is die dekking biedt. Voor verzekeraars treden wij vaker op wanneer voor een verzekerde een second opinion door een advocaat verlangd wordt, bijvoorbeeld bij de aansprakelijkheid van een producent. Een advocaat verzekeringsrecht kan partijen dan verder helpen in de zaak die voorligt.

Vrije advocaat keuze bij rechtsbijstand

Wanneer u een zakelijk geschil heeft, kan er een noodzakelijke behoefte bestaan aan rechtsbijstand. Onze advocaten werken voor diverse nationale en internationale verzekeraars en verlenen rechtsbijstand voor deze partijen. De vrije advocaat keuze bij rechtsbijstand is een thema dat ook bij vaker op de voorgrond treedt. Wanneer u er behoefte aan heeft dat onze specialisten u bijstaan bij een zakelijk geschil (bijvoorbeeld over productregelgeving), dan leggen onze advocaten contact met uw verzekeraar. Vaker worden we voor dergelijk niche werk ook zelf door verzekeraars benaderd.

Second opinion door een advocaat

Afhankelijk van uw polisvoorwaarden heeft u recht op een second opinion door een advocaat. Ook verzekeraars benaderen ons met de vraag of wij in sommige zaken, waarvan de termijn voor hoger beroep nog niet verstreken is, nog een blik op het dossier kunnen werpen. Bel gerust met een van onze advocaat voor een second opinion en we helpen u verder met onze dienstverlening

Advocaat gespecialiseerd in verzekeringsrecht

Een Een advocaat gespecialiseerd in verzekeringsrecht ondersteunt doorgaans zowel verzekerden als verzekeraars, afhankelijk van de zaak die voorligt. Wilt u advies inwinnen bij een advocaat verzekeringsrecht, of wilt u een second opinion door een advocaat? Ons team van specialisten staat voor u klaar. Voor meer vragen kunt u contact opnemen met een van onze advocaten in Amsterdam.

T:  +31 (0)20 – 210 31 38
E: mail@maakadvocaten.nl