Meteen naar de inhoud

Advocaat Algemene inkoop­voorwaarden

Advocaat Algemene Inkoopvoorwaarden

Algemene inkoopvoorwaarden zijn onmisbaar wanneer uw bedrijf frequent producten of diensten inkoopt. Onze advocaat algemene inkoopvoorwaarden Remko Roosjen beschikt over de gewenste ervaring voor het opstellen en beoordelen van algemene inkoopvoorwaarden. Deze set algemene voorwaarden laat u dan herhaaldelijk toepasselijk zijnn. Wanneer er een discussie ontstaat over een levering, of dit mondt uit in een zakelijk geschil, dan kunnen onze procesrecht advocaten in Amsterdam u hierin bijstaan.

Opstellen algemene inkoopvoorwaarden

Het opstellen van algemene inkoopvoorwaarden doen onze advocaten regelmatig. Onze advocaat algemene inkoopvoorwaarden begint meestal met de vraag aan de ondernemer om de 10 grootste kansen en risico’s te noemen die u herhaaldelijk tegenkomt. Op die manier krijgen we een beter begrip van uw dagelijkse handel en wandel en kunnen we een op maat gemaakte set algemene inkoopvoorwaarden voor u opstellen. Het is belangrijk dat de algemene voorwaarden duidelijk zijn en herhaaldelijk kunnen worden toegepast. Op die manier slaat u als bedrijf een professionaliseringsslag en zal uw sales team betere overeenkomsten voor uw bedrijf sluiten. Informeer ook eens bij ons naar de mogelijkheden om een cursus over algemene voorwaarden te komen verzorgen. Vaak is uw sales team al enorm geholpen wanneer we de basics van commercieel contracteren uitleggen en wijzen op zaken waar het vaker niet goed gaat, of waar kansen blijven liggen

Toepasselijkheid van algemene voorwaarden en de battle of forms

De toepasselijkheid van algemene voorwaarden en de battle of forms zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De partij met wie u zaken doet, dient op een goede manier in kennis te worden gesteld van het bestaan van uw algemene inkoopvoorwaarden en dat u deze van toepassing wilt verklaren op een overeenkomst. Dit is veruit hét moment waar u als bedrijf goed op moet letten. De meeste kwesties die bij ons als advocatencontractenrecht worden neergelegd, zijn zaken waar het toepassingsbereik ter discussie staat. Zeker wanneer een andere partij algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden hanteert, zal moeten worden bekeken welke set algemene voorwaarden voorgaat. Dit noemen we de ‘Battle of Forms’. Laat u hierover goed door een advocaat contractenrecht informeren. Wanneer u internationaal zaken doet, gelden andere regels bij de ‘battle of forms’, het is belangrijk dat dit goed wordt bekeken, voordat u de overeenkomst sluit. Onze advocaten stellen sowieso voor om de meest wezenlijke afspraken niet (alleen) in algemene voorwaarden op te nemen, maar dit bespreekbaar te maken en in de commerciële overeenkomst op te nemen.

Advocaat gespecialiseerd in het opstellen van algemene inkoopvoorwaarden

Een advocaat gespecialiseerd in het opstellen van algemene inkoopvoorwaarden heeft een goed idee wat u allemaal in uw algemene voorwaarden kunt opnemen. Wanneer u internationaal contracteert helpen we u ook graag verder met een Engelse of Duitse versie. Wilt u advies inwinnen bij onze advocaat algemene inkoopvoorwaarden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar. Ons contact persoon bij algemene voorwaarden is advocaat contractenrecht, Remko Roosjen. Neem contact op met Remko of met een van onze andere advocaten in Amsterdam.

T:  +31 (0)20 – 210 31 38
E: mail@maakadvocaten.nl